Κοσμος

«Σόιμπλ-έξιτ» να το φας και «Γλυκιά Άντζι» στο πιάτο

Η ελληνική κρίση στο μεσογειακό μενού του «Ζ» στο Βερολίνο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To ταξιδιωτικό site TripAdvisor το χαρακτηρίζει ως το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου. «Ένα κρυμμένο διαμάντι στην πολυπολιτισμική γειτονιά του Κρόιτσμπεργκ», σχολιάζει κάποιος που δοκίμασε τη μεσογειακή κουζίνα του Γιώργου Χρυσίδη. Και όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης στην ιστοσελίδα το «Ζ» δεν έχει σχέση με τον Ζορό, τον Ζορμπά ή το τζαζίκι. Είναι μια αναφορά στην ταινία του Κώστα Γαβρά και στην «Ζωή». Έως τον Αύγουστο ο ιδιοκτήτης σκέφτηκε επίσης να σερβίρει την ελληνική κρίση στο πιάτο , καθώς το φαγητό σηκώνει πάντα κουβέντα και τι πιο επίκαιρο από την Ελλάδα. Με πιάτα που ονομάζονται «Το αγαπημένο του Τσίπρα», «Βαρουφάκης», «Σόιμπλέξιτ», «Τροϊκεξολοθρευτής», «Καλαμάρι ΔΝΤ» και για επιδόρπιο τη «Γλυκιά Άντζι» προσελκύει συνέχεια πελατεία. «Ο κόσμος γελάει με το μενού. Το βρίσκουν έξυπνο και διασκεδαστικό. Βέβαια στην αρχή είχα κάποιες επιφυλάξεις για την επιτυχία του εγχειρήματος», λέει ο ιδιοκτήτης.

image