Κοσμος

Μητέρα σώζει το παιδί της πριν βρει φρικτό θάνατο

Στις κυλιόμενες σκάλες ενός πολυκαταστήματος στην Κίνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μία γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σε πολυκατάστημα στην Κίνα, αφού πρώτα πρόλαβε με αυτοθυσία να σπρώξει προς την σωτηρία τον γιο της που κρατούσε από το χέρι. Η 30χρονη Σιάνγκ Λιουτζουάν ανέβαινε με το παιδί της τις κυλιόμενες σκάλες. Το οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, δείχνει ένα από τα σκαλιά να υποχωρεί την ώρα που η γυναίκα φθάνει στην κορυφή της σκάλας.

Τη στιγμή που πέφτει, σπρώχνει τον γιο της μπροστά και μία υπάλληλος καταστήματος τρέχει και τον αρπάζει. Ωστόσο, οι σκάλες συνεχίζουν να κυλούν και αρκετά δευτερόλεπτα αργότερα η γυναίκα εξαφανίζεται καθώς την «καταπίνει» ο μηχανισμός τους, παρότι μία υπάλληλος καταστήματος έχει προλάβει να της πιάσει το χέρι. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να αποσυναρμολογήσουν το μηχάνημα και να την ανασύρουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wuhan Evening News, εργασίες συντήρησης μόλις είχαν πραγματοποιηθεί στις κυλιόμενες σκάλες του πολυκαταστήματος Anliang στην Σινγκτσού της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι και οι συντηρητές είχαν ξεχάσει να βιδώσουν πίσω στη θέση του το προστατευτικό κάλυμμα. Το δυστύχημα κάνει το γύρο του διαδικτύου στο Sina Weibo (το αντίστοιχο Twitter της Κίνας) με περισσότερα από 6,6 εκατομμύρια χτυπήματα.