Κοσμος

Περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ΖDF

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης για λογαριασμό της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF, το 50% των ερωτηθέντων επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Ιουλίου, που είχε καταγραφεί στο 41%. Να σημειωθεί πως στην αρχή του 2015, το 55% των Γερμανών ήθελε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και μόλις 33% επιζητούσε μια ακραία λύση εξόδου.

Πάντως, το 71% των 1.304 ερωτηθέντων με βάση την τωρινή δημοσκόπηση θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τη χρεοκοπία ακόμα και με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η νέα καταγραφή υπογραμμίζει τον υψηλό βαθμό δυσπιστίας των Γερμανών έναντι της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 73% των Γερμανών δεν περιμένουν ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα καινούργια μέτρα τα οποία συμφώνησαν.

Παράλληλα, στο ερώτημα κατά πόσο συμφωνούν με το τελευταίο πακέτο διάσωσης οι Γερμανοί εμφανίζονται διχασμένοι: το 49% των συμμετεχόντων το θεωρεί κακό, ενώ 48% πιστεύει ότι είναι καλό. Το 22% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της συμφωνίας της Ιουλίου με αντάλλαγμα την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας ήταν πολύ σκληρά, το 50% απάντησε ότι είναι κατάλληλα και το 20% ότι θα έπρεπε να ήταν πιο σκληρά.