Κοσμος

Πακιστάν: Έως και 700 νεκροί λόγω καύσωνα (εικόνες)

Ο πρωθυπουργός κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα ζήτησε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ από την Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών καθώς έως και 700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της αφόρητης ζέστης ειδικά στην επαρχία Σιντ στο νότιο τμήμα της χώρας. Παράλληλα, ο στρατός κλήθηκε να στήσει κέντρα περίθαλψης για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί θερμοπληξία.

image

Η πλειονότητα των θανάτων έχει καταγραφθεί στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ο υδράργυρος ανήλθε στους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος δυσχεραίνουν τη λειτουργία του συστήματος υδροδότησης. «Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν εξαιτίας του κύματος ζέστης έχει ανέλθει στους 692» γνωστοποίησε ο Σαέντ Μανγκνέτζο, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας Σιντ.

image

Ο υδράργυρος παραμένει στα ύψη, κοντά στους 44,5 βαθμούς Κελσίου, όμως η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι αργότερα μέσα στην ημέρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, που ενδέχεται να οδηγήσουν στην πτώση της θερμοκρασίας. Το νοσοκομείο Τζίνα, το μεγαλύτερο στο Καράτσι, δέχθηκε αυτές τις ημέρες 3000 ανθρώπους που είχαν υποστεί θερμοπληξία, εκ των οποίων οι 200 είχαν ήδη αποβιώσει κατά τη διακομιδή τους ή πέθαναν στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε ο γιατρός Σάμι Τζαμάλι.


ΦΩΤΟ: EPA/REHAN KHAN