COVID 19

Tέλος και στην Pfizer η τηλεργασία

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε το DNA της εταιρείας μας» ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόβει την τηλεργασία και η Pfizer
Pfizer © EPA

Pfizer: Tέλος στην τηλεργασία από Ιανουάριο

Οι υπάλληλοι της Pfizer στις ΗΠΑ θα πρέπει από τον Ιανουάριο να δουλεύουν από το γραφείο δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα  ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλμπερ Μπουρλά.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, περίπου το ένα τρίτο των υπαλλήλων της Pfizer εργάζεται με τηλεργασία. «Άρχισα να ανησυχώ ότι θα χάσουμε το DNA της εταιρείας μας, το αίσθημα της οικογένειας», ανέφερε ο Μπουρλά, ο οποίος επεσήμανε, πως αυτήν την στιγμή είναι μία παρότρυνση προς τους εργαζομένους σε θέσεις γραφείου, αλλά αν δεν λειτουργήσει αυτό, η δια ζώσης παρουσία θα επιβληθει.

Πάντως τόνισε πως η πλήρης επιστροφή δεν είναι δυνατή, είπε, ενώ η ευελιξία στο χώρο εργασίας έχει βοηθήσει στα επίπεδα παραγωγικότητας και στην ποιότητα ζωής.

Χθες εξάλλου ήρθε και η πρώτη μεγάλη απόφαση του Έλον Μασκ –μετά την απόλυση του 50% του προσωπικού- να απαγορεύσει την τηλεργασία, εκτός και εάν έχει εγκρίνει ο ίδιος προσωπικά το αίτημα κάποιου υπαλλήλου.

Όπως έγραψε ο Μασκ, αναφερόμενος στις οικονομικές προοπτικές και το πώς αυτές θα επηρεάσουν μια εταιρεία που εξαρτάται από τις διαφημίσεις όπως είναι το Twitter, «δεν υπάρχει τρόπος να χρυσώσω το χάπι». O Μασκ πρόσθεσε ότι περιμένει από τους υπαλλήλους του να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα και άλλες εταιρείες της Wall Street, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc.,  ζητούν πλέον από τους εργαζομένους τους, να επιστρέψουν στην δουλειά, καθώς οι ανησυχίες για την πανδημία έχουν αρχίσει να εξασθενούν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ