COVID 19

Πλεύρης: Όποιος δεν εμβολιάζεται, δεν μπορεί να δουλεύει στο σύστημα Yγείας

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια κουλτούρα εμβολιαστική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Θάνος Πλεύρης
Ο Θάνος Πλεύρης © Εurokinissi

Θ. Πλεύρης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Στις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε για τον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας του ygeiamou.

«Η προσωπική μου θέση είναι ότι όποιος δεν εμβολιάζεται σε μία τέτοια περίοδο, όπως η πανδημία, αλλά και γενικά, δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα υγείας και τον ασθενή», είπε ο κ. Πλεύρης. 

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ως υπουργός εισηγείται την απόλυση τους γιατί «είναι επικίνδυνοι. Δεν μπορεί να είναι κάποιος γιατρός και υγειονομικός και να εργάζεται χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού σε νοσοκομείο». Ξεκαθάρισε δε ότι όσο διαρκεί η κατάσταση της επιδημίας κορωνοιού στη χώρα μας, θα ισχύσει η απόφαση του ΣτΕ ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

«Είμαστε η κυβέρνηση που καθιέρωσε τον εμβολιασμό HPV στα αγόρια με αποζημίωση του εμβολίου και θέλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια κουλτούρα εμβολιαστική στον πληθυσμό» σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Αναφερόμενος στην πολιτική του υπουργείου μετά την περίοδο Cοvid, ο υπουργός Υγείας μίλησε για τους δύο σημαντικούς πυλώνες που οικοδομούνται, δηλαδή τον προσωπικό γιατρό όπου έχουν εγγραφεί πάνω από 4,5 εκατομμύρια πολίτες και τον υγειονομικό χάρτη των νοσοκομείων. Ο χάρτης ήδη υλοποιείται με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης σε ό,τι αφορά την ανακαίνιση των νοσοκομείων, και με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα, για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ