COVID 19

Αγωγή της Moderna στην Pfizer για την πατέντα του εμβολίου κατά της covid-19

Ισχυρίζεται ότι αντέγραψαν την τεχνολογία που ανέπτυξε πρώτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Moderna
Εμβόλιο Moderna © EPA Pool

Μoderna: Μήνυση στην Pfizer για το εμβόλιο κατά της covid-19. 

Η Moderna μηνύει την Pfizer και τον Γερμανό εταίρο της BioNTech για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου COVID-19 που εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυριζόμενη ότι αντέγραψαν τεχνολογία που η Moderna ανέπτυξε χρόνια πριν από την πανδημία.

Η αγωγή, η οποία ζητά αδιευκρίνιστη χρηματική αποζημίωση, κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Μασαχουσέτη και στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ στη Γερμανία, ανέφερε η Moderna σε δελτίο τύπου την Παρασκευή.

«Καταθέτουμε αυτές τις αγωγές για να προστατεύσουμε την καινοτόμο τεχνολογική πλατφόρμα mRNA στην οποία πρωτοστατήσαμε και επενδύσαμε δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία της, κατά τη δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας Covid-19», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Η Moderna, με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, είχε καινοτομήσει στην τεχνολογία εμβολίων με αγγελιοφόρο RNA (mRNA) που επέτρεψε την πρωτοφανή ταχύτητα στην ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19.

Η BioNTech με έδρα τη Γερμανία είχε επίσης εργαστεί σε αυτόν τον τομέα όταν συνεργάστηκε με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιο COVID-19 πρώτα στην Pfizer/BioNTech τον Δεκέμβριο του 2020 και στη συνέχεια, μία εβδομάδα αργότερα, στη Moderna.

Η Moderna ισχυρίζεται ότι η Pfizer/BioNTech, χωρίς άδεια, αντέγραψε την τεχνολογία mRNA που η Moderna είχε κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μεταξύ 2010 και 2016, πολύ πριν το COVID-19 εμφανιστεί το 2019 και εκραγεί στην παγκόσμια συνείδηση στις αρχές του 2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ