COVID 19

H long covid κρατά 4 εκατομμύρια Αμερικανούς εκτός εργασίας

Σύμφωνα με έρευνα του Brookings

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4 εκατομμύρια αμερικανοί πάσχουν από long covid
long covid © pixabay

Long Covid- Eκτός εργασίας 4 εκατομμύρια αμερικανοί. 

Η ασθένεια long covid, ένας συνδυασμός συμπτωμάτων που εμφανίζονται μήνες ή και χρόνια μετά την ανάρρωση από τον ιό, εμποδίζει έως και 4 εκατομμύρια Αμερικανούς να εργαστούν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η έκθεση του Ινστιτούτου Brookings την οποία επικαλείται το CNN και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, διαπιστώνει ότι περίπου 16 εκατομμύρια Αμερικανοί σε ηλικία εργασίας (μεταξύ 18 και 65 ετών) έχουν σήμερα long covid. Τα άτομα αντιμετωπίζουν μια σειρά από συμπτώματα που μπορεί να καταστήσουν δύσκολη την εργασία, όπως  «εγκεφαλική ομίχλη», άγχος, κατάθλιψη, κόπωση και αναπνευστικά προβλήματα.

Το Brookings εκτιμά ότι 2 έως 4 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι εξαιτίας του Long Covid. Τα ευρήματα έρχονται καθώς πολλοί κλάδοι, όπως η εκπαίδευση, η εστίαση και η υγειονομική περίθαλψη, παλεύουν με σοβαρές ελλείψεις εργατικού δυναμικού που συμβάλλουν στον χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Τον Ιούνιο η οικονομία των ΗΠΑ είχε 10,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που δεν είχαν καλυφθεί. Αν και αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα ρεκόρ, εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα των 7 εκατομμυρίων πριν από την εποχή της covid-19.

Με βάση τον μέσο μισθό των ΗΠΑ που ανέρχεται σε 1.106 δολάρια την εβδομάδα, το Brookings εκτιμά ότι η απουσία 3 εκατομμυρίων ανθρώπων από το εργατικό δυναμικό λόγω της μακράς περιόδου Covid μεταφράζεται σε περίπου 168 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε χαμένα κέρδη.

Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει την πλήρη οικονομική επιβάρυνση από το μακρύ Covid, δήλωσε το Brookings, μια επιβάρυνση που περιλαμβάνει το κόστος της χαμηλότερης παραγωγικότητας των ανθρώπων που εργάζονται ενώ είναι άρρωστοι, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και την χαμένη παραγωγικότητα των φροντιστών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.