COVID 19

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι σχεδιάζει να παραιτηθεί από σύμβουλος του Μπάιντεν

Ο κορυφαίος γιατρός αγγίζει αισίως τα 81

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντονι Φάουτσι: Συνταξιοδοτείται στο τέλος της θητείας του Τζο Μπάιντεν
Ο Άντονι Φάουτσι © ΕPA Pool

Άντονι Φάουτσι: Προς παραίτηση από την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι ο οποίος έχει συμβουλεύσει επτά προέδρους και πέρασε περισσότερο από μισό αιώνα στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, σκόπευε να αφήσει την κυβερνητική υπηρεσία τον Δεκέμβριο για να «ακολουθήσει το επόμενο κεφάλαιο» της καριέρας του και ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του ως κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, της οποίας ηγείται εδώ και 38 χρόνια.

Η ανακοίνωση του 81χρονου Φάουτσι δεν ήταν εντελώς απροσδόκητη. Εδώ και καιρό άφηνε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να αποσυρθεί.

Ο 81χρονος Φάουτσι που έγινε το πρόσωπο των προσπαθειών της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19, είχε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό τις προθέσεις του μέσω συνέντευξής του στο Politico.

Ο κορυφαίος επιστήμονας εκτίμησε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα είναι κοντά μας για αρκετά χρόνια ακόμα. «Αν κάποιος μου πει ”θα φύγεις όταν δεν θα έχουμε covid-19” τότε θα είμαι 105 ετών» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ο Φάουτσι χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» την συνεργασία του με τον Ντόναλτ Τραμπ παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές και έσπευσε να υπογραμμίσει πώς η απόφασή του για συνταξιοδότηση δεν σχετίζεται με το ενδεχόμενο να πάρουν τον έλεγχο της Γερουσίας και της Βουλής οι Ρεπουμπλικάνοι, μεγάλη μερίδα των οποίων έχει πολλάκις ταχθεί κατά των περιοριστικών μέτρων που πρότεινε ο ίδιος.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ