Αθλητισμος

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ξανά υποψήφιος για την προεδρία της UEFA για τέταρτη θητεία

«Η φιλοδοξία μου παραμένει η ίδια: να διατηρήσω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ενωμένο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο ισχυρός άνδρας της UEFA έγινε πρόεδρος της ομοσπονδίας το 2016 έκτοτε επανεξελέγη το 2019 και το 2023

Την επιθυμία του να διεκδικήσει για ακόμα μία φορά την προεδρία της UEFA ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο ισχυρός άνδρας της UEFA έγινε πρόεδρος της ομοσπονδίας το 2016 έκτοτε επανεξελέγη το 2019 και το 2023. Στόχος του Τσέφεριν, πλέον, είναι κάνει μία τέταρτη διαφορετική θητεία.

Ο Σλοβένος άλλαξε απόφαση και τελικά θα διεκδικήσει την προεδρία της UEFA στις εκλογές του 2027.

Στο περιθώριο συνεδρίου στο Βερολίνο, ο Τσέφεριν ανακοίνωσε στους αξιωματούχους της UEFA πως θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος της UEFA, με τις εκλογές να διεξάγονται στις 22 Απριλίου 2027.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις εθνικές ομοσπονδίες για την εμπιστοσύνη τους. Τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίσαμε εξαιρετικές προκλήσεις και το κάναμε ως ενωμένη ομάδα. Υπάρχει ακόμη πολλή σημαντική δουλειά που πρέπει να γίνει και γι’ αυτό αποδέχτηκα το αίτημά τους.

Η φιλοδοξία μου παραμένει η ίδια: να διατηρήσω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ενωμένο, να κάνω το άθλημά μας πιο δυνατό και να αφήσω την UEFA έτοιμη για την επόμενη γενιά. Είμαι επίσης βαθιά ευγνώμων στην οικογένειά μου.

Αυτή η απόφαση απαιτεί επίσης πολλά από αυτούς και δεν θα μπορούσα να την είχα πάρει χωρίς την κατανόηση και την υποστήριξή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.