Αθλητισμος

Τζόκοβιτς: Η εικόνα του λίγο πριν την πρεμιέρα στο Πεκίνο προκαλεί ανησυχίες στους θαυμαστές του

Ο Σέρβος τενίστας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Μπόρζες στο China Open

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αρκετοί ανησυχούν για την υγεία του Νόβακ Τζόκοβιτς, ιδίως μετά τα όσα συνέβησαν στο US Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα κάνει πρεμιέρα στο China Open την Τετάρτη (30/09) και θα αντιμετωπίσει τον Νούνο Μπόρζες, με φόντο το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ο Σέρβος πήγε σε βοηθητικό γήπεδο για προπόνηση, με τους δημοσιογράφους να τον ακολουθούν. Μάλιστα, κυκλοφόρησαν στα social media μερικές φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν τον Τζόκοβιτς να μην αισθάνεται καλά, με τους θαυμαστές του να αρχίζουν να ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας του.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του, ρωτήθηκε φυσικά για το αν θα μπορέσει αυτή τη φορά να ανταπεξέλθει, αναφέροντας: «Μέχρι στιγμής αισθάνομαι καλά. Θα δούμε. Φυσικά, είναι εντελώς διαφορετικό όταν αγωνίζεσαι σε επίσημο αγώνα σε σχέση με τα σετ ή τις προπονήσεις. Αλλά, μέχρι στιγμής, όλα είναι εντάξει. Όπως είπα, ανυπομονούσα να έρθω στην Κίνα, όπως πάντα. Τα αποτελέσματά μου στο κινεζικό έδαφος μιλούν από μόνα τους. Αυτό το γεγονός μου δίνει και μια επιπλέον δόση αυτοπεποίθησης, την οποία πραγματικά χρειάζομαι. Ναι, συνολικά, η κατάσταση είναι μέχρι στιγμής πολύ καλή, τόσο όσον αφορά το σώμα μου όσο και το πώς αισθάνομαι και πώς παίζω».

Ωστόσο δεν καθησύχασε τον κόσμο, καθώς αρκετοί ανησυχούν για την υγεία του, ιδίως μετά τα όσα συνέβησαν στο US Open, όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Μαριάνο Ναβόνε με 3-2 σετ. Τότε, ο Σέρβος είχε πάρει ιατρικό τάιμ άουτ για κάτι ενοχλήσεις που ένιωθε, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έκανε εμετό.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασε σε κλάματα και αποκάλυψε: «Νομίζω ότι ήταν προφανές πως ένιωθα χάλια μέσα στο γήπεδο. Είναι κάτι που κουβαλάω σχεδόν σε κάθε αγώνα μου φέτος. Ξέρετε, έχω κάνει εμετό αρκετές φορές κι αυτό είναι σοβαρό. Μετά, ολόκληρο το σώμα μου αρχίζει ουσιαστικά να καταρρέει, με κράμπες και πόνους. Στο τέλος ούτε η μέση μου δεν άντεξε άλλο, το ίδιο και ο ώμος μου, και δεν μπορούσα να κλείσω το ματς».