- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ από τη Νικόλ Κυριακοπούλου
«Πέταξε» στα 4,73μ. στο Diamond League της Σαγκάης
Η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με άλμα στα 4,72μ. έριξε την Κατερίνα Στεφανίδη από την πρώτη θέση της κατάταξης με τις κορυφαίες επιδόσεις στο επί κοντώ στον κόσμο, ωστόσο η Νικόλ Κυριακοπούλου επανέφερε την Ελλάδα στο πρώτο σκαλί του αθλήματος.
Στο Diamond League της Σαγκάης, η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάνη πήρε τη δεύτερη νίκη της στο θεσμό, επικρατώντας με 4,73μ. που ισοδυναμεί με νέο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο, αλλά όχι πανελλήνιο ρεκόρ (σ.σ. μετράει το 4,80μ. στον κλειστό).
Τον Αύγουστο του 2011 είχε περάσει τα 4,71μ. στο Λονδίνο. Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 4,58μ. μένοντας μακριά από το 4,71μ. που έχει κάνει φέτος.
Η νικήτρια δήλωσε: "Ένιωσα πολύ δυνατή σήμερα. Είναι σπουδαίο που νίκησα την πρώτη φορά που αγωνίζομαι στο Diamond League της Σαγκάης. Μου αρέσει να συναγωνίζομαι με την Κατερίνα. Ανυπομονώ να αγωνιστώ στα επόμενα Diamond League και ίσως να νικήσω. Άλλαξα κάτι φέτος στην τεχνική μου, άλλαξα τα κοντάρια μου, είναι πιο βαριά".
Στην πρώτη της εμφάνιση φέτος η Κυριακοπούλου προηγείται στη βαθμολογία του Diamond League. Ξεκίνησε τις προσπάθειες της στα 4,48μ. που πέρασε με την πρώτη, ανέβηκε στα 4,58μ. που ξεπέρασε με την τρίτη. "Κλείδωσε" την πρωτιά στο τρίτο της άλμα στα 4,68μ. και με τη νίκη εξασφαλισμένη, ανέβασε τον πήχη στα 4,73μ. για το ρεκόρ. Τα κατάφερε με τη δεύτερη προσπάθεια.
Η Στεφανίδη ξεκίνησε στα 4,38μ, πέρασε με τη δεύτερη τα 4,48μ. και με την πρώτη τα 4,58μ. Στα 4,68μ. είχε τρεις άκυρες όπως και η Κουβανή "αργυρή" Ολυμπιονίκης που ήταν τρίτη επίσης με 4,58μ. Ο επόμενος αγώνας της Κυριακοπούλου είναι στο Χένγκελο της Ολλανδίας στις 5 Ιουνίου.
photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καμία από τις δύο δεν έχει δηλωθεί μέχρι στιγμής στο μονό γυναικών
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της σερβικής Mozzart Sport
Ο τερματοφύλακας του Πράσινου Ακρωτηρίου έχει λάβει πάνω από 8,5 εκατομμύρια followers στο Instagram
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κάνει λόγο ο πρόεδρος της ομάδας
Η ομάδα της Νέας Υόρκης πήρε το πρωτάθλημα μετά από 53 χρόνια
Ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον Τούρκο προπονητή
3η κόρη με την σύντροφό του και συνολικά το 5ο παιδί για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ
Ο αρχηγός της Ολλανδίας τα...έψαλλε και για τις διαφημίσεις
Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Αμερικανός φόργουορντ μετά από 4 χρόνια
Ο πρόεδρος της FIFA ταξιδεύει ασταμάτητα - Σφοδρές αντιδράσεις για τη μόλυνση
Η ανάρτησή του στο Instagram
Μαγικές εικόνες από την χώρα της Καραϊβικής
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τεράστιο επίτευγμα για τον Έλληνα προπονητή
Η απίστευτη εμφάνισή του δεν πέρασε απαρατήρητη
Ο πρόεδρος της FIFA βλέπει τον αγώνα ως ευκαιρία για να γεφυρωθεί το χάσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.