Αθλητισμος

Ο Ινφαντίνο προτείνει φιλικό ματς ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη

Ο πρόεδρος της FIFA βλέπει τον αγώνα ως ευκαιρία για να γεφυρωθεί το χάσμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η ισραηλινή ομοσπονδία έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτή στο να γίνει αυτό το ματς

Η FIFA μέσω του Ινφαντίνο πρότεινε να γίνει εναρκτήριος αγώνας για νέο φεστιβάλ ποδοσφαίρου των Κ15, με αντίπαλες ομάδες την Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Η διοργάνωση αυτή θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή και των 211 ομοσπονδιών-μελών, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Η πρωτοβουλία για αυτό το ματς ανήκει στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, ο οποίος σύμφωνα με το Athletic το βλέπει ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομοσπονδίες.

Στο ετήσιο συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, αρνήθηκε να συμμετέχει στη φωτογράφιση με τους ομολόγους του διαμαρτυρόμενος για τη γενοκτονία που γίνεται στην χώρα του.

Η ισραηλινή ομοσπονδία έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτή στο να γίνει αυτό το ματς, ενώ η παλαιστινιακή πλευρά δεν έχει σχολιάσει την πρόταση.