- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πεπ Γκουαρδιόλα: Παρέμβαση για τους πολέμους σε Σουδάν, Ουκρανία και Παλαιστίνη
Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι τοποθετείται - «Οι άνθρωποι πεθαίνουν, οφείλουμε να βοηθήσουμε»
Πεπ Γκουαρδιόλα: Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι καταδικάζει δημόσια τις συγκρούσεις σε Σουδάν, Ουκρανία και Παλαιστίνη - Ο ρόλος των ιδιοκτητών της ομάδας του
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τοποθετήθηκε δημόσια για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο Σουδάν, όπου η παραστρατιωτική οργάνωση Rapid Support Forces – με υποστήριξη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – εμπλέκεται σε εμφύλιο πόλεμο που έχει κοστίσει περισσότερες από 150.000 ζωές.
Τα Εμιράτα, των οποίων αντιπρόεδρος είναι ο σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχιάν, ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, αρνούνται τις κατηγορίες, παρά τα στοιχεία από τον ΟΗΕ και ανεξάρτητους ερευνητές.
Ο Γκουαρδιόλα, μιλώντας για τις παγκόσμιες συγκρούσεις, τόνισε ότι «ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν είχαμε τόση πληροφόρηση μπροστά στα μάτια μας». Αναφέρθηκε στη «γενοκτονία στην Παλαιστίνη», στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις σφαγές στο Σουδάν, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ευθύνη όλων μας ως ανθρώπινα όντα να δούμε τι συμβαίνει».
Οι RSF έχουν κατηγορηθεί για μαζικές δολοφονίες στην πόλη Ελ Φάσερ, ενώ τον Νοέμβριο τα ΗΑΕ παραδέχθηκαν «λάθη πολιτικής» σχετικά με τη στάση τους απέναντι στην οργάνωση, αναγνωρίζοντας ότι δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις στους υπεύθυνους του πραξικοπήματος του 2021.
Ο Γκουαρδιόλα, που ανέλαβε τη Σίτι το 2016, μίλησε πρόσφατα σε φιλανθρωπική εκδήλωση στη Βαρκελώνη για την ανάγκη προστασίας των παιδιών στην Παλαιστίνη. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν ερωτήσεις πριν από τον αγώνα της ομάδας στο League Cup με τη Νιούκαστλ.
«Πρόκειται για το μέλλον της ανθρωπότητας», είπε. «Όταν άνθρωποι φεύγουν από τις χώρες τους, μπαίνουν στη θάλασσα και περιμένουν να σωθούν, δεν ρωτάς αν έχουν δίκιο ή άδικο. Τους σώζεις. Είναι άνθρωποι. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε. Αλλά όταν πεθαίνουν άνθρωποι, πρέπει να βοηθήσεις».
Συνέχισε λέγοντας ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι «το μόνο που έχουμε», εκφράζοντας τη θλίψη του για τις εικόνες βίας που βλέπει καθημερινά. «Πονάει. Και γι’ αυτό, όπου μπορώ να μιλήσω για μια καλύτερη κοινωνία, θα το κάνω. Για τα παιδιά μου, για τις οικογένειές μας, για όλους».
Αναφέρθηκε επίσης στις δολοφονίες των Ρενέ Γκουντ και Άλεξ Πρέτι στις ΗΠΑ από στελέχη της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων, λέγοντας: «Πείτε μου πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό».
Κλείνοντας, σημείωσε ότι καμία κοινωνία δεν είναι τέλεια, αλλά «οφείλουμε να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι».
(Με πληροφορίες Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συμπαίκτες του έχουν ξεκινήσει έρανο με σκοπό να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένειά του
Μήνυμα... συνεργασίας με την EuroLeague;
Eπιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη σύνδεσή του με το ελληνικό κοινό
Aναφορά σε δύο ιστορικές ποδοσφαιρικές στιγμές
Το μήνυμά του μετά την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν
Καταγγέλλουν επίθεση μετά το τέλος του ματς για την Euroleague
Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κοινή συναινέσει «διαζύγιο»
Τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη για το «τριφύλλι» σε ένα ματς...με σκορ NBA
Υποστολή σημαίας στη Λίβερπουλ - Ο Μο Σαλάχ λέει το αντίο στους Reds
Είχε τραυματιστεί στο αριστερό γόνατο, οι γιατροί εξέτασαν το δεξί και τον διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά
Το πρώτο γκολ του Γάλλου σούπερ σταρ ήταν το 2014 κόντρα στον Ολυμπιακό, σε μια αναμέτρηση που οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν ιστορική νίκη
Μετά την κλήρωση για τα playoffs 1-4, πραγματοποίηθηκε η αντίστοιχη διαδικασία και για τις θέσεις 5-8
Θα κρίνει τις ομάδες που θα μείνουν στη μεγάλη κατηγορία
Το σύνολο του Μάρκο Νίκολιτς θα ξεκινήσει με ένα μικρό προβάδισμα στην κούρσα των playoffs
Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκινά την προσπάθειά του στην Τούμπα κόντρα στον Παναθηναϊκό
Το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 49 βαθμούς
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν με ένα μικρό μειονέκτημα
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.