- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μίλτος Τεντόγλου: Για ποιο λόγο έχει απειλήσει πως θα αλλάξει άθλημα
Τι αλλάζει στις «ζώνες απογείωσης» στο άλμα εις μήκους και στο τριπλούν
«Αν ισχύσουν οι αλλαγές, δεν θα κάνω άλλο άλμα εις μήκος», ξεκαθάρισε ο Μίλτος Τεντόγλου
Η παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου προχώρησε στη δοκιμή των «ζωνών» απογείωσης στο μήκος και στο τριπλούν, κάτι που αν ισχύσει ο Μίλτος Τεντόγλου έχει ανακοινώσει πως θα αλλάξει άθλημα.
Η World Athletics προχώρησε τον τελευταίο καιρό σε δοκιμή των «ζωνών απογείωσης» στο άλμα εις μήκους και στο τριπλούν. Μια αλλαγή που ουσιαστικά αν ισχύσει θα αφαιρέσει τελείως την τεχνική ειδικά απ’ το μήκος.
Σύμφωνα με την παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, οι δοκιμές έχουν λάβει θετικά σχόλια από αθλητές και φιλάθλους. Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάργηση των άκυρων αλμάτων, καθώς οι προσπάθειες θα μετράνε απ’ το σημείο όπου απογειώνεται ο κάθε αθλητής μέχρι το σημείο που προσγειώνεται. Δε θα υπάρχει η βαλβίδα με λίγα λόγια.
Πριν λίγες μέρες έγιναν δοκιμές στο Ντίσελντορφ και στο Βερολίνο (κλειστός στίβος). Αν τελικά προχωρήσει η αλλαγή στα αθλήματα, μένει να φανεί η αντίδραση του Μίλτου Τεντόγλου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και κορυφαίος αθλητής του μήκους παγκοσμίως, είναι ξεκάθαρα αντίθετος και μάλιστα έχει δηλώσει:
«Θεωρώ ότι το άλμα εις μήκος είναι ένα από τα δυσκολότερα αγωνίσματα λόγω της ακρίβειας που χρειάζεσαι. Πρέπει να τρέξεις σαν σπρίντερ, για να χτυπήσεις τέλεια τη βαλβίδα , αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι του άλματος εις μήκος. Το ίδιο το άλμα είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι το τρέξιμο. Έτσι, αν θέλουν να το αφαιρέσουν, το άλμα εις μήκος θα ήταν το πιο εύκολο γεγονός. Αν συμβεί αυτό, δεν θα κάνω άλλο άλμα εις μήκος».
Η World Athletics είπε ότι ενώ ακόμη συγκεντρώνει σχόλια, η «ζώνη απογείωσης» έδειξε ότι οι άκυρες προσπάθειες μειώθηκαν στο 13% και στα δύο αγωνίσματα από έναν ιστορικό μέσο όρο 32%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Παρά τη νίκη της με 3-1
«Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η κατάσταση θα είναι ειρηνική», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA
Στο μικροσκόπιο μηνύματα και καταγγελίες για σύγκρουση συμφερόντων
Ένας εξ αυτών μάλιστα έχασε τις αισθήσεις του για λίγα λεπτά
Η ομάδα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου
Θρήνος στην «πράσινη» οικογένεια
Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του Έλληνα τενίστα
Πότε θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες
Μεγάλη ανατροπή για τους Γερμανούς παρά την υπερπροσπάθεια της «Βασίλισσας»
Στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχή χρονιά
Η ΑΕΚ με σπουδαία ανατροπή στο φινάλε, επικράτησε της Μπανταλόνα με 72-67 στη Sunel Arena και προκρίθηκε στο F4 του BCL
Απόψε οι αναμετρήσεις
Τι δήλωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης
Τεράστια πρόκριση για τους Γάλλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.