- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουντιάλ 2034: Χωρίς αλκοόλ στη Σαουδική Αραβία - Ευπρόσδεκτοι οι ΛΟΑΤΚΙ+ φίλαθλοι
Υπάρχει μόνο ένα κατάστημα αλκοόλ στη χώρα αποκλειστικά για διπλωμάτες
Η FIFA ανακοίνωσε επίσημα τον Δεκέμβριο τη Σαουδική Αραβία ως οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034
Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να διατηρήσει την τρέχουσα απαγόρευση του αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034 που θα φιλοξενήσει, δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Χαλίντ μπιν Μπαντάρ Αλ Σαούντ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η FIFA ανακοίνωσε επίσημα τον Δεκέμβριο τη Σαουδική Αραβία ως οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034.
Αλκοόλ δεν πωλήθηκε σε γήπεδα στο γειτονικό Κατάρ - όπου το ποτό στο κοινό είναι παράνομο - κατά τη διάρκεια του τουρνουά του 2022, αλλά η μπύρα ήταν διαθέσιμη σε καθορισμένες ζώνες φιλάθλων και σε ορισμένα ξενοδοχεία.
«Μπορείτε να διασκεδάσετε χωρίς αλκοόλ, δεν είναι 100% απαραίτητο και αν θέλετε να πιείτε αφού φύγετε, είστε ευπρόσδεκτοι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αλκοόλ», δήλωσε ο Χαλίντ μπιν Μπαντάρ στο βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό LBC.
«Μάλλον όπως ο καιρός μας, είναι μια ξηρή χώρα. Ο καθένας έχει τη δική του κουλτούρα. Χαιρόμαστε που φιλοξενούμε ανθρώπους εντός των ορίων του πολιτισμού μας, αλλά δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον πολιτισμό μας για κάποιον άλλο», πρόσθεσε.
Πέρυσι, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός καταστήματος αλκοόλ στη διπλωματική συνοικία του Ριάντ για την καταπολέμηση της μαύρης αγοράς και των παράνομων εισαγωγών. Το κατάστημα απευθύνεται μόνο σε μη μουσουλμάνους διπλωμάτες, οι οποίοι πρέπει να προσκομίσουν διπλωματική ταυτότητα πριν αγοράσουν.
Το βασίλειο έχει επενδύσει πολλά στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια μέσω του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων του, το οποίο εξαγόρασε την ομάδα της Premier League Νιούκαστλ και φιλοξενεί την περιοδεία LIV Golf, αμφισβητώντας την κυριαρχία του PGA Tour με έδρα τις ΗΠΑ.
Οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων για τα δικαιώματα των γυναικών και των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιεί το Ταμείο για να «ξεπλύνει» το ιστορικό της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ερωτηθείς εάν οι ΛΟΑΤΚΙ+ οπαδοί του ποδοσφαίρου θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν με ασφάλεια το τουρνουά, ο πρεσβευτής απάντησε: «Θα τους καλωσορίσουμε όλους στη Σαουδική Αραβία. Δεν είναι μια διοργάνωση της Σαουδικής Αραβίας, είναι μια παγκόσμια εκδήλωση. Και σε μεγάλο βαθμό, θα καλωσορίσουμε όλους όσους θέλουν να έρθουν», τόνισε.
Τον Σεπτέμβριο, ο Χαμάντ Αλμπαλαουί, επικεφαλής της υποψηφιότητας της Σαουδικής Αραβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, διαβεβαίωσε επίσης ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ οπαδοί θα ήταν ευπρόσδεκτοι και θα σεβαστεί το απόρρητό τους, δείχνοντας τα εκατομμύρια των φιλάθλων που είχαν ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για αθλητικές εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια
Από το Άμπου Ντάμπι στην Πόλη αεροπορικώς και από εκεί η αποστολή έφτασε με λεωφορείο στη Θεσσαλονική
Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ
Σφοδρή κριτική του Ολλανδού θρύλου στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
Μια κίνηση υψηλού συμβολισμού από τις ιρανές αθλήτριες
Ποια διαδρομή ακολούθησε το αεροσκάφος του
Υποχώρησε 13 θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο 43 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP
Εκατοντάδες χιλιάδες likes και σχόλια κάτω από τη νέα της ανάρτησης
Είναι εκείνες που αποτελούν το στήριγμά τους εντός και εκτός παρκέ
Ο σταρ της Formula 1 παντρεύτηκε την επί τρία χρόνια σύντροφό του, Αλεσάντρα Σεν Μλε
Όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής της Χάποελ Τελ Αβίβ κατά την άφιξη στο «Ελ.Βενιζέλος»
Πόσο τους κοστολογούν οι Πειραιώτες
Τρίτη νίκη για την γαλανόλευκη στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.