Τάκης Οικονομόπουλος: Πέθανε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού
Λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Μίμη Δομάζου


Τάκης Οικονομόπουλος: Πέθανε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού
Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο του Μίμη Δομάζου, πέθανε ο τερματοφύλακας που έγραψε ιστορία με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και της εθνικής Ελλάδος Τάκης Οικονομόπουλος σε ηλικία 82 ετών.
Ο Τάκης Οικονομόπουλος ήταν ο τερματοφύλακας της χρυσής ομάδας του Παναθηναϊκού που έφτασε μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ στις 2 Ιουνίου 1971 με αντίπαλο τον θρυλικό Άγιαξ.
Πριν λίγες ημέρες ο Τάκης Οικονομόπουλος είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο Οικονομόπουλος έπαιξε στον Παναθηναϊκού από το 1963 ως το 1976. Για την καριέρα του η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021.
Το «πουλί», όπως ήταν το προσωνύμιο του Οικονομόπουλου, λόγω των εντυπωσιακών του εκτινάξεων, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορία και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου είναι ο βασικός γκολκίπερ στην καλύτερη 11αδα όλων των εποχών στη χώρα μας.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την Αθλητική Ένωση Καλλιθέας, στην οποία έμεινε μέχρι τα 16 του, όταν και πήρε μεταγραφή στον Απόλλων Σμύρνης.
Το 1962 μεταγράφηκε στην Προοδευτική, ενώ έναν χρόνο αργότερα φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπου έμεινε για 13 χρόνια αποτελώντας τον στυλοβάτη των «πράσινων».
Μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή, ως βασικού, στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971, ενώ είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ανέπαφης εστίας για 1.088 λεπτά, το οποίο πέτυχε το 1965 και συγκεκριμένα από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 27 Μαΐου.
Ο Οικονομόπουλος κατέκτησε συνολικά επτά ομαδικούς τίτλους, πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας (1964, 1965, 1969, 1970 και 1972) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (1967 και 1969), ενώ ήταν και φιναλίστ του Διηπειρωτικού Κυπέλλου του 1971.
Ήταν και μέλος της Εθνικής, αγωνιζόμενος 25 φορές με το εθνόσημο στο στήθος. Έκανε το ντεμπούτο του το 1965, ενώ τελευταία φορά συμμετείχε σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδας το 1974.
Το 1976 η Παναχαϊκή τον απέκτησε από τον Παναθηναϊκό και έμεινε στην Πάτρα για έναν χρόνο, για να επιστρέψει στον Απόλλων Σμύρνης και να κλείσει εκεί την καριέρα του το 1979.
Από το 1979 που σταμάτησε το ποδόσφαιρο μέχρι και το 2006 αποτέλεσε τον προπονητή τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, ενώ διατέλεσε και πρώτος προπονητής για μερικά ματς το 2002 μετά την απομάκρυνση του Σέρχιο Μαρκαριάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε μετά την ήττα από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς
Πρόκειται για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση
Ο 78χρονος χαίρει άκρας υγείας
Μεγάλο το ενδιαφέρον για το σπουδαίο ματς για τα πλέι οφ του Nations League
Ποιος θα σφυρίξει το σπουδαίο παιχνίδι της «γαλανόλευκης»
Ανακοινώθηκε ο πίνακας με τους διαιτητές χωρίς ελληνική παρουσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο πρώην ποδοσφαιριστής
Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ξεκίνησε σήμερα
Ο 34χρονος παίκτης της Γουέστ Χαμ μίλησε για το «φρικτό ατύχημά» του
Το βίντεο που δημοσίευσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ
Τα «ελάφια» ηττήθηκαν με 121-106
Κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη
Είχε κατακτήσει εκτός νησιού το UEFA το 1969
Επτά υποψήφιοι για την θέση του Τόμας Μπαχ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.