- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξόδεψαν €1,4 δισ. για να καθαρίσουν τον Σηκουάνα και σήμερα κρίθηκε ξανά ακατάλληλος
Τι θα γίνει με το αγώνισμα του τριάθλου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Σηκουάνας κρίθηκε ξανά ακατάλληλος λόγω βροχής - Τι θα γίνει με το αγώνισμα του τριάθλου
Παραμένουν αφιλόξενα για τους αθλητές του τριάθλου τα νερά του Σηκουάνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Αποτέλεσμα των βροχών των προηγούμενων ημερών ήταν η μόλυνση του νερού κι έτσι ακυρώθηκαν και σήμερα οι προπονήσεις των αθλητών. Κι όλα αυτά μία μόλις ημέρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας.
Οπως ανέφεραν χθες οι διοργανωτές η βροχή που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες έφερε, αν και χαμηλού επιπέδου, μόλυνση στον ποταμό. «Τα επίπεδα μόλυνσης του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις».
Το τρίαθλο είναι το πρώτο ολυμπιακό αγώνισμα που θα διεξαχθεί στον Σηκουάνα, πριν από την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης τη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Το ατομικό αγώνισμα του τριάθλου των ανδρών αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Τρίτης, πριν από το ατομικό αγώνισμα των γυναικών την ίδια ώρα την Τετάρτη.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τι θα συμβεί αν ο Σηκουάνας κριθεί ακατάλληλος για χρήση
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγώνες της ανοιχτής θάλασσας θα γίνουν την δεύτερη εβδομάδα στο κωπηλατοδρόμιο, όπου η κωπηλασία θα έχει ολοκληρωθεί. Για το τρίαθλο αυτή την εβδομάδα λόγω της φύσης του αθλήματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή και θα μετατεθεί κατά μερικές ημέρες ο αγώνας. Οι διοργανωτές πάντως, με δεδομένο ότι προβλέπεται ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες, υποβαθμίζουν την σημερινή απόφασή τους να μείνει κλειστός για προπόνηση ο ποταμός.
Οι Γάλλοι ξόδεψαν €1,4 δισ. για να καθαρίσουν τον Σηκουάνα - Χωρίς αποτέλεσμα;
Η κυβέρνηση, στο μεγαλύτερο πρότζεκτ της διοργάνωσης, ξόδεψε περίπου 1,4 δισεκ. ευρώ για τον καθαρισμό του ποταμού Σηκουάνα, φιλοδοξώντας να φιλοξενήσει τα αθλήματα της ανοιχτής θάλασσας και του τριάθλου και στη συνέχεια να παραδώσει στους πολίτες τον ποταμό καθαρό για να κολυμπήσουν κι αυτοί.
Ο Σηκουάνας ήταν συχνά δύσοσμος, ιδίως κατά τη διάρκεια περιόδων με έντονες βροχοπτώσεις, καθώς το βρώμικο νερό διοχετευόταν στον ποταμό όταν το σύστημα ήταν υπερφορτωμένο. Για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό, το Παρίσι εισήγαγε:
- Μια λεκάνη απορροής σε μέγεθος καθεδρικού ναού κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare D’Austerlitz, η οποία είναι ικανή να συγκρατεί έως και 50.000 κυβικά μέτρα νερού υπερχείλισης από βροχοπτώσεις, τα οποία μπορούν να διοχετευθούν πίσω στους υπονόμους μόλις υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων.
- Αναβάθμιση της επεξεργασίας των λυμάτων σε ολόκληρη την περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό φτάνει στο Παρίσι σε καθαρότερη κατάσταση εξαρχής. Το κυριότερο από αυτά είναι ένα υπερ-αποχετευτικό δίκτυο μήκους 8,8 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε νότια της πρωτεύουσας.
- Οικονομικά κίνητρα και μια διαφημιστική εκστρατεία για να ενθαρρυνθούν τουλάχιστον 10.000 αγροτικά νοικοκυριά και ιδιοκτήτες οικιών πέριξ του Παρισιού να σταματήσουν να απορρίπτουν τα απόβλητα της τουαλέτας απευθείας στον ποταμό, εκτρέποντάς τα αντ’ αυτού στο αποχετευτικό σύστημα.
Η πολύ δυνατή βροχή μπορεί να προκαλέσει την επιστροφή κάποιων λυμάτων στον ποταμό, κάτι που σημαίνει ότι οι κολυμβητές μπορεί να εκτεθούν σε βακτήρια που προκαλούν ναυτία και διάρροια – με τα πιο σοβαρά συμπτώματα να απαιτούν ενδεχομένως επίσκεψη στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο τακτικός έλεγχος του νερού θα πρέπει να προειδοποιεί τους κολυμβητές εγκαίρως.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Τι είπε ο Άγγλος αστέρας
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Και όμως δεν είναι προϊόν ΑΙ
«Ποτέ δεν ήθελα να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Μαραντόνα και ξέρω ότι με αγαπούσε»
Η ανάρτηση με τη σύζυγό του Μαράια και θρυλική συνάντηση με τον Μικ Τζάγκερ
Με το γκολ που πέτυχε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λαουτάρο Μαρτίνες υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή της Αργεντινής
Kίνδυνος τιμωρίας από τη FIFA
Μια ιστορική ανατροπή, ο Λιονέλ Μέσι και η ποδοσφαιρική Νέμεσις
Τι δήλωσε μετά την πρόκρισή της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ παρακολούθησε δια ζώσης τον δεύτερο ημιτελικό του Μουντιάλ
Μεγάλη ανατροπή από την ομάδα του Μέσι
Δημοπρατούνται για τη συγκέντρωση 85 εκατομμυρίων ευρώ
O Νορβηγός άσος ταξίδεψε στη Σικελία και έδωσε το «παρών» στο εντυπωσιακό show
Οριστική η συμφωνία για την προεδρία
Υπήρξε μάλιστα και πρώην διεθνής της χώρας της
Η συνάντηση με τον Σάββα Θεοδωρίδη και η απίθανη στιχομυθία για το πρωτάθλημα του 1961 που κέρδισε ο Παναθηναϊκός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.