- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ναδάλ παραδίδει στην νεότερη γενιά: Ο Ζβέρεφ κέρδισε 3-0 στον 1ο γύρο του Roland Garros
Aνοικτό το ενδεχόμενο να ήταν το τελευταίο του τουρνουά
Ράφα Νάδαλ: Ο Ζβέρεφ κέρδισε 3-0 στον 1ο γύρο του Roland Garros
Ο Ράφα Ναδάλ ηττήθηκε στον πρώτο γύρο του αγαπημένου του Roland Garros από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τους οπαδούς να αναρωτιούνται αν ο 14 φορές πρωταθλητής θα επιστρέψει στο Grand Slam που κυριαρχεί εδώ και δύο δεκαετίες.
Ο 22 φορές μεγάλος πρωταθλητής, ο οποίος κέρδισε για πρώτη φορά το 2005 και σήκωσε για τελευταία φορά το τρόπαιο το 2022 πριν ένας σοβαρός τραυματισμός στο ισχίο εκτροχιάσει την καριέρα του, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η φετινή χρονιά θα μπορούσε να είναι η τελευταία του στο tour.
Έχοντας επιστρέψει στο τουρνουά που είχε παραλείψει το 2023 και αρνούμενος να επιβεβαιώσει οποιοδήποτε αποχαιρετισμό ενόψει της πρεμιέρας του, ο Nαδάλ έδειξε και πάλι αναλαμπές στο Court Philippe Chatrier, αλλά τελικά έπεσε μαχόμενος.
«Δεν είμαι 100% σίγουρος αν είναι η τελευταία φορά, αλλά το απόλαυσα, ο κόσμος ήταν καταπληκτικός όλη την εβδομάδα της προετοιμασίας και σήμερα», δήλωσε ο Ναδάλ καθώς το κοινό τον χειροκροτούσε.
Τρίτη ήττα σε τρεις δεκαετίες στο Roland Garros
Η νίκη σήμαινε ότι ο Zβέρεφ έγινε μόλις ο τρίτος άνθρωπος που κερδίζει τον Ναδάλ στο Roland Garros, μετά τους Τζόκοβιτς και Ρόμπιν Σόντερλινγκ, με τον Γερμανό να διώχνει επίσης τις μνήμες της αποχώρησής του λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, όταν το δίδυμο συναντήθηκε για τελευταία φορά στα ημιτελικά του 2022.
Ο Ναδάλ υπέστη break από τον φορμαρισμένο πρωταθλητή της Ρώμης Ζβέρεφ στο εναρκτήριο game και παρέδωσε ξανά το σερβίς του αργά για να χάσει το πρώτο σετ σε δυσμενείς για αυτόν συνθήκες με την οροφή κλειστή λόγω της έντονης βροχόπτωσης νωρίτερα.
Αντιμέτωπος με την προοπτική μόλις της τέταρτης ήττας του στο Roland Garros σε 116 αγώνες, ο Ναδάλ ξεκίνησε θετικά το επόμενο σετ, καθώς πήδηξε και σήκωσε τις γροθιές του μετά το κράτημα του σερβίς για το 2-2 και έκανε το πρώτο break με μια λεπτή πτώση.
Το κοινό άρχισε να διαισθάνεται την επιστροφή του, καθώς ο Ναδάλ προηγήθηκε με 4-2 με μερικά χαρακτηριστικά χτυπήματα και στις δύο πλευρές, αλλά ο Ζβέρεφ αντέδρασε στο 10ο game και έσωσε δύο breakpoint πριν διπλασιάσει το πλεονέκτημά του, κερδίζοντας ένα υψηλού ρυθμού tiebreak.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγη ώρα αφού, οι Μονεγάσκοι ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας, ο Σπανούλης είπε αντίο στην ομάδα του Πριγκιπάτου
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου 2026 σε τρεις χώρες: ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό
Πήραν τη νίκη στην πρεμιέρα τους
Ξεχωρίζει το Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι
Τι σχολίασε ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Νέα ήττα για τα «ελάφια»
Απίστευτη εμφάνιση από τον αστέρα των Μαϊάμι Χιτ
Απίστευτα σκηνικά στη Μαδρίτη
Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς
Λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας
Δάκρυσε ο σταρ της τουρκικής ομάδας
«Ο Γιάννης είναι μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της Ευρώπης», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την ώρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας
Πληροφορίες θέλουν τον συνολικό αριθμό της αποστολής που αρνήθηκε να επιστρέψει στην Τεχεράνη να ανέρχεται πλέον σε επτά
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι δύο προτάσεις του Σέρβου θρύλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.