Αθλητισμος

Σπουδαίος Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Final Four της Euroleague

Επικράτησε της Φενερμπαχτσέ και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 7ο ευρωπαϊκό του τίτλο

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παναθηναϊκός-Euroleague: Προκρίθηκε στον τελικό - Επικράτησε της Φενερμπαχτσέ και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 7ο ευρωπαϊκό του τίτλο

Στον τελικό της Euroleague μετά από 13 χρόνια επέστρεψε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του κόουτς Εργκίν Αταμάν επικράτησε 73-57 της Φενερμπαχτσέ στον πρώτο ημιτελικό της Uber Arena του Βερολίνου και ετοιμάζεται να «ράψει» το 7ο αστέρι. Στον τελικό της Κυριακής (26/5) θα αντιμετωπίσει το νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης (22:15).

Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους παίχτες του Παναθηναϊκού στο φινάλε © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Από νωρίς ο Παναθηναϊκός είχε τα ηνία

Στο πιο μεγάλο παιχνίδι της φετινής σεζόν στην Euroleague ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε τρομερά σοβαρός και συνεπής από τα πρώτα λεπτά.

Παρά το γεγονός όμως πως ο Κώστας Σλούκας δεν σκόραρε πολύ κι ο Κέντρικ Ναν έμεινε στο «μηδέν» για μιάμιση περίοδο στο δεύτερο μέρος, η δουλειά έγινε κυρίως από την άμυνα κι ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται πλέον σαράντα λεπτά μακριά από τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Από νωρίς ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του και μάλιστα η Φενέρ δεν προηγήθηκε ούτε μια φορά στην αναμέτρηση. Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στον αγώνα ήταν πολύ aggressive και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ναν και Γκραντ έδωσαν τον τόνο επιθετικά και με το «καλημέρα» οι πράσινοι μπήκαν σε θέση οδηγού (10-0).

Ο Κώστας Σλούκας πανηγυρίζει τη σπουδαία πρόκριση του Παναθηναϊκού © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ήταν μέσα στο πλάνο του και δεν άφησε την Φενέρ να πλησιάσει, παρά τη μείωση του σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

H Φενέρ προσπάθησε να ανεβάσει την ένταση στην άμυνα και με τους Χέιζ-Ντέιβις και Γκούντουριτς να βγαίνουν μπροστά στην επίθεση, εκμεταλλευόμενη και τα ριμπάουντ της, κατάφερε να πλησιάσει (36-31, 18'). Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους συνέχισαν να ανεβάζουν τον βαθμό πίεσης, ο Χέιζ-Ντέιβις παρέμενε συνδεδεμένος με το καλάθι και το πρώτο μέρος έκλεισε με την ομάδα του Αταμάν στο +2 για το 38-36.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το προβάδισμα απειλήθηκε επί της ουσίας στο 28ο λεπτό όμως, με τη Φενέρμπαχτσε να φτάνει σε απόσταση βολής (51-50) και να δείχνει έτοιμη να ανατρέψει τα πάντα, χάρη στο πρώτο καλάθι του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Την πιο κρίσιμη στιγμή, την ώρα της τουρκικής αντεπίθεσης η άμυνα ήταν αυτή που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό AKTOR, πριν δηλώσει «παρών» ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Με την ίδια συνέπεια και την ίδια ενέργεια μπήκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα του Αταμάν. Το «τριφύλλι» κράτησε τη σοβαρότητα σε υψηλά επίπεδα και με τον Παπαπέτρου να μπαίνει στην εξίσωση ο Παναθηναϊκός έφτασε στον θρίαμβο.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους παίχτες του Παναθηναϊκού στο φινάλε © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής 26 Μαΐου, όντας έτοιμος πλέον να διεκδικήσει το 7ο αστέρι στη φανέλα του.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 38-36, 56-50, 73-57.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Σλούκας 4 (0/3 τρίποντα), Παπαπέτρου 9 (1), Γκραντ 13 (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/3 βολές), Ναν 14 (2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Λεσόρ 17 (6/10 δίποντα, 5/10 βολές, 10 ριμπάουντ, 5 λάθη), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 6 (3 ασίστ), Χουάντσο 3 (1), Μήτογλου 2 (4 ριμπάουντ).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Μότλι, Γουίλμπεκιν 2 (1/10 σουτ, 4 λάθη), Σανλί 7 (1), Παπαγιάννης 3 (1), Χέιζ-Ντέιβις 14 (2/6 τρίποντα), Μπιμπέροβιτς 4, Πιερ, Γκούντουριτς 10 (2/6 τρίποντα), Ντόρσεϊ 2 (0/2 τρίποντα), Καλάθης 5 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Σέστινα 10 (2).