Αθλητισμος

Οι Ουκρανοί αθλητές προειδοποιήθηκαν να αγνοήσουν πιθανές ρωσικές προκλήσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το παράδειγμα της Χαρλάν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προειδοποίηση στους Ουκρανούς για ρωσικές προκλήσεις - Το παράδειγμα της Χαρλάν

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ο υπηρεσιακός υπουργός αθλητισμού της Ουκρανίας, Μαντβί Μπιντνί, είπε στους αθλητές της χώρας του να διατηρήσουν την «ψυχραιμία» και να μην δώσουν καμία σημασία σε οποιαδήποτε πρόκληση από τους Ρώσους συναδέλφους τους στους Αγώνες του Παρισιού.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Guardian, ο Μπιντνί προέβλεψε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τους εκπροσώπους της στο Παρίσι ως μέρος της προπαγάνδας της και εξήγησε ότι έχουν συνταχθεί συστάσεις για να βοηθήσουν την Ολυμπιακή ομάδα της Ουκρανίας να μην εμπλακεί σε οποιαδήποτε διαμάχη.

Το παράδειγμα της Χαρλάν δίνει το «στίγμα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τον περασμένο Ιούλιο η Όλχα Χαρλάν, η Ουκρανή ξιφομάχος, αποβλήθηκε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα επειδή αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στην Ρωσίδα αντίπαλό της και υπάρχουν ανησυχίες ότι τέτοια συμβάντα ίσως επαναληφθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου να «εκβιαστεί» κάποια ήττα των Ουκρανών αθλητών.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στην ολυμπιακή ομάδα της Ουκρανίας εάν κάποιος από τους αθλητές της Ρωσίας, οι οποίοι θα αγωνιστούν ατομικά ως ουδέτεροι, επιχειρούσε να προκαλέσει αντίδραση στην παγκόσμια σκηνή, ο Μπιντνί ζήτησε ψυχραιμία.

«Θα τους έλεγα να αντιδράσουν με σωστό τρόπο, με αξιοπρέπεια», είπε.

«Να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η πρόκληση έγινε επίτηδες. Να αγνοούν τέτοιες προκλήσεις με ψυχραιμία», κατέληξε.