Αθλητισμος

Παναθηναϊκός: Αποσύρθηκε η διαφήμιση που παρακινούσε σε βία

Η ανακοίνωση της εταιρίας και του Παναθηναϊκός ΑΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναθηναϊκός: Αποσύρθηκε η διαφήμιση που παρακινούσε σε βία - Η ανακοίνωση της εταιρίας και του Παναθηναϊκός ΑΟ
Παναθηναϊκός: Αποσύρθηκε η διαφήμιση που παρακινούσε σε βία - Η ανακοίνωση της εταιρίας και του Παναθηναϊκός ΑΟ

Παναθηναϊκός: Αποσύρθηκε η διαφήμιση που παρακινούσε σε βία - Η ανακοίνωση της εταιρίας και του Παναθηναϊκός ΑΟ

Αποσύρθηκε η διαφήμιση για φριτέζες, η οποία κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική τηλεόραση, προβάλλοντας μηνύματα που φτάνουν στο σημείο να υποκινούν βία, δείχνοντας δύο υποτιθέμενους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, η εταιρία απέσυρε απευθείας τη διαφήμιση από τις τηλεοράσεις, ζητώντας δημόσια συγγνώμη από τον Παναθηναϊκό. Τόνισαν, δε, πως δεν είχαν ποτέ πρόθεση να προσβάλλει την ιστορία του Παναθηναϊκού και τον κόσμο του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή ένα ατυχές διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ περιορισμένης προβολής, η εταιρία ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Η εταιρία δεν είχε οποιαδήποτε πρόθεση να προβάλλει μήνυμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί από οποιονδήποτε προσβλητικό ή ότι προωθεί την οπαδική βία. Η αισθητική και οι φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δυστυχώς οδήγησαν σε παρερμηνείες και δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα του Ομίλου μας.

Το σποτ αποσύρθηκε οριστικά λίγες ώρες μετά την προβολή του.

Σε κάθε περίπτωση επιθυμούμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον σύλλογο του Παναθηναϊκού και τους αμέτρητους φιλάθλους του.

Η εταιρία μας ουδέποτε είχε πρόθεση να προσβάλλει την ιστορία και τον κόσμο του».

Παναθηναϊκός ΑΟ: Η ανακοίνωση για την διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός ΑΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Μάλιστα, αναφέρει πως έχει ήδη στείλει εξώδικο στην εταιρεία για προσβολή του εμβλήματος και για υποκίνηση της βίας ζητώντας να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διαφήμιση.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας που προάγει ξεκάθαρα τη βία.

Η προβολή του σποτ του air-fryer Izzy, της εταιρίας Μπενρουμπή που δείχνει δύο χαρακτήρες με γυρισμένη πλάτη να συνομιλούν, να χτυπάει ο ένας τον άλλον, και να εκφράζονται μέσω οπαδικής αργκό για να μπορέσει να προσελκύσει κόσμο, βάζει με τον τρόπο της το δικό της λιθαράκι στην έξαρση των πράξεων βίας.

Είναι ντροπιαστικό εν έτει 2024 ο τρόπος προσέλκυσης πελατών για ένα προϊόν να γίνεται με αυτόν τον τρόπο σε δημόσια θέα, τη στιγμή που οι επίσημοι θεσμικοί φορείς δίνουμε μάχη για την καταπολέμηση της βίας.

Η «πονηριά» μάλιστα του διαφημιστή (και από όλους όσους πέρασε αυτό το έκτρωμα) είναι σε πολλαπλά επίπεδα ,πέραν της τραγικότητας του όλου concept.

Φροντίζει λοιπόν ο…δημιουργός αυτής της αθλιότητας επιμελώς ο ένας τύπος (ο ερυθρόλευκος) να χαρακτηρίζεται με προσωνύμιο που είναι ανεκτό και να το χρησιμοποιούν ακόμα και ΜΜΕ που πρόσκεινται στην ομάδα που υπονοεί η διαφήμιση, χωρίς φυσικά να φαίνεται το σήμα της ομάδας.

Στον αντίποδα η πράσινη φιγούρα αναφέρεται με έναν χαρακτηρισμό που εκτοξεύουν οι οπαδοί όλων των ομάδων, προς τους αντιπάλους τους, θέλοντας να αναφερθούν ξεκάθαρα σε πράξεις βίας, με την έννοια ότι είναι οι…χαμένοι της υπόθεσης.

Εκτός αυτού η συγκεκριμένη μορφή παίρνει…Παναθηναϊκό χαρακτήρα και φαίνεται ξεκάθαρα το έμβλημα της ομάδας.

Ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος θα αποστείλει εξώδικο στην εταιρεία για προσβολή εμβλήματος και για υποκίνηση βίας και ζητά να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διαφήμιση.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Σύλλογος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.