Αθλητισμος

Τζόκοβιτς: Στα φαβορί του για το Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Τι είπε ο Σέρβος τενίστας για το γαλλικό Open

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζόκοβιτς: Στα φαβορί του για το Roland Garros ο Τσιτσιπάς - Τι είπε ο Σέρβος τενίστας για το γαλλικό Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, απερχόμενος νικητής του Ρολάν Γκαρός, μπήκε στο τουρνουά ATP 250 της Γενεύης αυτήν την εβδομάδα για να προσπαθήσει να βρει το «καλύτερο επίπεδό του», μετά από ένα ξεκίνημα της σεζόν μακριά από τα... συνηθισμένα.

«Ψάχνω για το καλύτερο δυνατό μου επίπεδο», δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, αποδεχόμενος την πρόσκληση σε αυτό το τουρνουά στην Ελβετία, που χρησιμεύει ως «γενική πρόβα» για το Grand Slam των Παρισίων Παρισιού (26 Μαϊου-9 Ιουνίου) και συνέχισε:

«Αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει καλύτερη προπόνηση για εμένα από το να παίζω αγώνες, νιώθω ότι χρειάζομαι περισσότερους αγώνες. Αυτός είναι ο τρόπος για να βρω την φόρμα που έχω. Δεν παίζω από υποχρέωση. Είναι πραγματικά η επιθυμία μου, τα συναισθήματά μου, το πάθος μου, η αγάπη μου για το τένις, προσπαθώ να παραμείνω συνδεδεμένος με αυτό το συναίσθημα».

Τζόκοβιτς: «Ο Ναδάλ το μεγαλύτερο φαβορί»

Εντός του 2024, ο 37χρονος κάτοχος 24 τίτλων Grand Slam, δεν έχει κερδίσει ακόμη κανένα τουρνουά ούτε έχει παίξει σε τελικό.

Ερωτηθείς για τις δυνάμεις που υπάρχουν στο Roland-Garros, εξακολουθεί να θεωρεί εαυτόν μέσα στα πέντε φαβορί για το τρόπαιο: «Ο Ραφαέλ Ναδάλ, από σεβασμό, είναι το μεγαλύτερο φαβορί. Ο Κάσπερ Ρουντ είναι σίγουρα ένας από τους πέντε υποψήφιους παίκτες για την νίκη. Εχουμε επίσης τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Στέφανο Τσιτσιπά. Και μετά, ίσως εγώ, εάν είμαι καλά. Στο Roland Garros και σε όλα τα Grand Slam, είμαι ένας μοναδικός παίκτης και λίγο διαφορετικός».