Αθλητισμος

Ολυμπιακός: Πότε είναι ο τελικός του Conference League

Η Φιορεντίνα αντίπαλος των Πειραιωτών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακός: Πότε είναι ο τελικός του Conference League - Η Φιορεντίνα αντίπαλος των Πειραιωτών

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ νίκησε 2-0 την Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 53 χρόνια μετά το «έπος» του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα η οποία απέκλεισε τη Μπριζ στον έτερο ημιτελικό. Ο Γιουσέφ Ελ Κααμπί στο 10΄ και το 81΄ πέτυχε τα γκολ του Ολυμπιακού, ο οποίος διαφύλαξε με ευκολία το υπέρ του 4-2 του πρώτου αγώνα στο Μπέρμιγχαμ.

Έτσι έπαιξαν οι δυο ομάδες

Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στον μεγάλο τελικό. Ο τελικός του Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου (22:00 ώρα) και θα λάβει μέρος στο «σπίτι» της ΑΕΚ, την Opap Arena.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Κίτρινες: Ροντινέι, Ποντένσε, Κίνι - Ντάγκλας Λουϊς, Ιροεγκμπουνάμ

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (77΄ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73΄ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62΄ Μασούρας), Ελ Καμπί

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68΄ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντίνιε (86΄ Μουνρό), Κας (86΄ Χέιντεν), Μπέιλι (86΄ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουϊς, Γουότκινς.

Η εξέλιξη του θεσμού

Cup tree provided by Sofascore