Αθλητισμος

Συγκίνηση για τον Ράφα Ναδάλ στον τελευταίο του αγώνα στη Μαδρίτη

Ο Ισπανός θρύλος ηττήθηκε από τον Λεχέτσκα αλλά αποθεώθηκε και τιμήθηκε στο «σπίτι» του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ράφα Ναδάλ: Ρίγη συγκίνησης στον αγώνα του στη Μαδρίτη - Ο Ισπανός θρύλος ηττήθηκε από τον Λεχέτσκα αλλά αποθεώθηκε και τιμήθηκε στο «σπίτι» του

O 22 φορές κάτοχος Grand Slam Ράφαελ Ναδάλ ηττήθηκε στο τουρνουά της Μαδρίτης από τον Τσέχο, Γίρι Λεχέτσκα και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση της Μαδρίτης.

Σε κάτι περισσότερο από δύο ώρες, ο μαχητικός Λεχέτσκα ματαίωσε τις ελπίδες του Ναδάλ να φτάσει στον 100ο προημιτελικό του Masters 1000, μετά από μια παραμυθένια πορεία μόλις στο δεύτερο τουρνουά από τον Ιανουάριο, καθώς ο Ισπανός αγωνιζόταν με τραυματισμό.

Τίτλοι τέλους για τον Ναδάλ στη Μαδρίτη

Αυτό όμως δεν έκανε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γηπέδο να αποθεώσουν το δικό τους παιδί. Τον Ισπανό θρύλο που οδεύει στη δύση της καριέρας του μετά τους αλλεπάληλους τελευταίους τραυματισμούς. Τον αποθέωσαν και τον τίμησαν όπως του αρμόζει.

Όπως όλα δείχνουν το 2024 θα είναι η τελευταία σεζόν για τον Ναδάλ στα courts.

Ο Ναδάλ είδε με συγκίνηση τα πέντε γιγάντια banners που έριξαν οι διοργανωτές στo Manolo Santana, ένα για κάθε τίτλο που έχει κερδίσει στο Madrid Open και τόνισε ότι θα κρατήσει για πάντα αυτές τις στιγμές.

Τα 5 banners προς τιμήν του Ράφα Ναδάλ © EPA/Chema Moya

Οι δηλώσεις του Ναδάλ

«Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εβδομάδα για μένα. Πολύ θετική από πολλές πλευρές. Είχα την ευκαιρία να παίξω ξανά σε αυτό το court. Πριν δύο εβδομάδες, δεν ήξερα καν αν θα παίξω ξανά σε επαγγελματικό παιχνίδι και τώρα έπαιξα σε πέντε ματς τις τελευταίες εβδομάδες. Θα μου μείνει αξέχαστο.

»Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ευχαριστώ. Ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι που έχει ξεκινήσει απ’όταν ήμουν μικρός. Ήρθα στη Μαδρίτη για πρώτη φορά το 2003, όταν το τουρνουά ήταν indoor. Η πρώτη φορά που ένιωθα ανταγωνιστικός, ήταν το 2005. Ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς τίτλους της καριέρας μου. Από τότε, η υποστήριξή σας ήταν σπουδαία. Δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά», δήλωσε φορτισμένος ο Ναδάλ.