Αθλητισμος

Μπαρτζώκας: Έφτασε τις 200 νίκες στην Ευρωλίγκα

«Κυνηγάει» το ιστορικό ρεκόρ των 204 νικών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπαρτζώκας: Έφτασε τις 200 νίκες στην Ευρωλίγκα- «Κυνηγάει» το ιστορικό ρεκόρ των 204 νικών

Ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ στη Βαρκελώνη, έχει φέρει τη σειρά στο ΣΕΦ και είναι πλέον πολύ κοντά στο τρίτο συνεχόμενο F4 της Euroleague. Η επιτομή ωφελείται κατά κύριο λόγο στον προπονητή των ερυθρόλευκων, όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτασε τις 200 νίκες στη Euroleague και έχει ακόμα χρόνο να φτάσει και το ιστορικό «204».

Το γεγονός πως έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά τη EuroLeague, αλλά κι ότι έχει αναδειχθεί Προπονητής της Χρονιάς τρεις φορές (2012-13, 2021-22, 2022-23) επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Επίσης, είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει σε διαδοχικές σεζόν της EuroLeague.

Ο κόους των ερυθρόλευκων εφθασε τις 200 νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, κάτι για το οποίο ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του εν όψει του Game 2 με την Μπαρτσελόνα.

«Δεν το ήξερα. Ευχαριστώ που με ενημέρωσες. Είναι εντυπωσιακό και ξυπνάει πολλές μνήμες. Είναι πολύ χαρούμενος γι΄αυτό και χαίρομαι ακόμη περισσότερο που το κατάφερα με τον Ολυμπιακό», είπε αρχικά στον εκπρόσωπο των ΜΜΕ.

Ερωτηθείς για την αγαπημένη του νίκη απάντησε: «Είναι πολλές, αλλά θα διαλέξω αυτή κόντρα στη Ρεάλ το 2013 στον τελικό της EuroLeague».