Αθλητισμος

Formula 1: Η Ταϊλάνδη θέλει να διοργανώσει Grand Prix

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης της χώρας με την FIA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To σήμα της Formula 1
Formula 1: Η Ταϊλάνδη θέλει να διοργανώσει Grand Prix © Unsplash

Formula 1: Η Ταϊλάνδη θέλει να διοργανώσει Grand Prix - Οι συζητήσεις της κυβέρνησης της χώρας με την FIA

Η Ταϊλάνδη, χώρα καταγωγής του «πιλότου» της Williams, Αλεξάντερ Αλμπον, θα επιδιώξει να διοργανώσει ένα Grand Prix, όπως διαβεβαίωσε σχετικά, ο πρωθυπουργός, Σρέθα Θαβισίν, μετά την εχθεσινή (22/4) συνάντηση του με το «αφεντικό» της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι.

«Η Ταϊλάνδη έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει την Formula 1 στην Μπανγκόκ», έγραψε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στο X και πρόσθεσε: «Εάν το κάνουμε, είμαι σίγουρος ότι η χώρα μας θα αφήσει απίστευτες αναμνήσεις στους άλλους, γιατί έχουμε καλές δυνατότητες, αλλά και λόγω της φιλοξενίας του ταϊλανδικού λαού».

Ενας κυβερνητικός εκπρόσωπος που επικαλείται τοπικό μέσο ενημέρωσης, παραπέμπει σε ένα αστικό κύκλωμα στους δρόμους της παλιάς Μπανγκόκ, μιας μεγαλούπολης γνωστής για το «τέρας» της κυκλοφοριακής συμφόρησης και τα προβλήματα υποδομής, χωρίς ωστόσο να έχει καθορισθεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος της πολιτικής «ήπιας δύναμης» που άρχισε από τον Θαβισίν, προκειμένου να αυξήσει την προβολή του βασιλείου και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες, σε ένα οικονομικό πλαίσιο που παραμένει εύθραυστο από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Ταϊλάνδη δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ γκραν πρι της F1, αλλά φιλοξενεί έναν αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP κάθε χρόνο, στην Μπουριράμ, μια φτωχή, αγροτική περιοχή, που απέχει περισσότερες από πέντε ώρες οδικώς από την πρωτεύουσα.

Το Βιετνάμ, γειτονική χώρα της Ταϊλάνδης, επρόκειτο να φιλοξενήσει το πρώτο του GP το 2020, στο Ανόι, αλλά η πανδημία του κορονοϊού ακύρωσε την διοργάνωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ