Αθλητισμος

Εθνική Ελλάδας: Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα της

Η απεικόνιση της Νίκης της Σαμοθράκης και το patch αφιερωμένο στην κατάκτηση του Euro 2004

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εθνική Ελλάδας: Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα της - Η απεικόνιση της Νίκης της Σαμοθράκης και το patch αφιερωμένο στην κατάκτηση του Euro 2004

Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι η πρωταγωνίστρια στη νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, η οποία παρουσιάστηκε σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο.

Άλλωστε, η Νίκη της Σαμοθράκης αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης και προέλευσής του σήματος της NIKE, γνωστού ως Swoosh (συμβολίζει τον ήχο που προκαλείται από το φύσημα του ανέμου και τη ροή του νερού).

Στο αριστερό μέρος της λευκής εμφάνισης της Εθνικής Ομάδας εμφανίζονται, σε πλήρη συμμετρία, δύο ρίγες στα χρώματα του εθνόσημου σαν μια νοητή συνέχεια του.

Στο κάτω αριστερό μέρος της εμφάνισης λόγω της συμπλήρωσης 20 ετών από την κατάκτηση του EURO 2004, απεικονίζεται η απονομή του τροπαίου στην Εθνική Ομάδα.

Να σημειωθεί πως ειδικά για τις νέες εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας, το Swoosh θα είναι χρώματος ασημί, δηλαδή στο ίδιο χρώμα με το σχέδιο της Νίκης της Σαμοθράκης, αλλά και του επετειακού «patch», προσφέροντας μια μοναδική χρωματική ομοιομορφία.