- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΑΕΚ: Μεγαλειώδης γιορτή για τα 100 χρόνια - Πλήθος κόσμου μέσα και πέριξ της OPAP Arena
Φωτογραφίες από τα γενέθλια της «Ένωσης»
ΑΕΚ: Μεγαλειώδης γιορτή για τα 100 χρόνια - Φωτογραφίες από τα γενέθλια της «Ένωσης»
Στον αττικό ουρανό ίπταται από το απόγευμα του Σαββάτου το κιτρινόμαυρο αερόστατο. Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, χρυσή επέτειος 100 χρόνων από την ίδρυση της Αθλητικής Ένωσης Κωνστανινουπόλεως και ο σύλλογος το γιόρτασε δεόντως.
Από το μεσημέρι πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τον περιβάλλοντα χώρο της OPAP Arena και λίγο μετά τις 17:00 γέμισαν οι κερκίδες του γηπέδου για το main event, την «εκτόξευση» του αερόστατου.
Γύρω στις 18:10 τα μάτριξ της OPAP Arena μετέδωσαν μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη
«Αγαπητοί Ενωσίτες,
Σήμερα γιορτάζουμε τα εκατοστά γενέθλια της πιο ξεχωριστής ομάδος στην Ελλάδα. Για όλους εμάς, της πιο ξεχωριστής στον κόσμο ολόκληρο. Πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι γι’ αυτό. Περήφανοι και λυτρωμένοι. Γιατί περάσαμε πολλά. Ήταν χρόνια δύσκολα.
Πονέσαμε, όμως δε λυγίσαμε ποτέ. Μέσα από προσπάθεια, από αγώνες και με πολλή αγάπη, δίνουμε ξανά στην ΑΕΚ την απεραντοσύνη που δικαιούται το προσφυγικό μεγαλείο της. Έχουμε πάλι το σπίτι μας, είμαστε ξανά αδελφωμένοι και ενωμένοι. Αντέξαμε, πιστέψαμε, δικαιωθήκαμε.
Είμαστε όλοι το ίδιο μπροστά της. Έχουμε όλοι κιτρινόμαυρο αίμα στις φλέβες μας. Να είστε υπηρέτες και σωματοφύλακες της μαζί. Να τη λατρεύετε και να την προστατεύετε. Στα 200, στα 300, στα χίλια χρόνια της.
Ζήτω η ΑΕΚ.
Γειά σου, ρε ΑΕΚάρα μου!»
Στη συνέχεια ακούστηκε ο εθνικός ύμνος από τη φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου. Μια τούρτα μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρισκόταν η πρώτη ομάδα για να σβήσει -συμβολικά- τα 100 κεριά, υπό τις ιαχές «Αλμέιδα, Αλμέιδα» του κόσμου. Ακολούθησε ένα βίντεο με την ιστορική διαδρομή της ΑΕΚ. Λίγα λεπτά μετά το αερόστατο σηκώθηκε στον αέρα για να ολοκληρωθεί η γιορτή που αποτέλεσε απλώς την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένων στα 100 χρόνια «ζωής» της Ένωσης, ενώ ευχές για τα γενέθλια της Ένωσης έδωσαν οι Ματίας Αλμειδα, Στίβεν Τσούμπερ, Πέτρος Μάνταλος, Θωμάς Μαύρος και ο αθλητικός διευθυντής Μπρούνο Άλβες.
Νωρίτερα, ο κόσμος είχε γιορτάσει γύρω από την «Αγιά Σοφιά» μαζί με την οικογένεια της ΠΑΕ ΑΕΚ, ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, παράγοντες, παλαίμαχους.
Φωτογραφίες από το πάρτι της ΑΕΚ για τα γενέθλια των 100 χρόνων
Φωτογραφίες: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολλοί καταναλωτές στρέφονται τώρα στην αγορά ποδοσφαιρικών φανελών ως δώρο
Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός πέρασε στην ιστορία, αφού ισοφάρισε ρεκόρ που δεν είχε καταρριφθεί από το 1972
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Με δέκα παίχτες ολοκλήρωσαν οι δύο ομάδες την αναμέτρηση
Οι γηπεδούχοι σόκαραν την ομάδα του Λουτσέσκου
Με ήττα από τον Γκούνθερ έκλεισε η καριέρα του 48χρονου παλαιστή
Η ομάδα του Χιμένεθ ψάχνει μια αντίδραση-ανάσα
Δείτε αναλυτικά τους αγώνες
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ήδη ανακοινώσει την απόκτηση του
Πώς ο Αργεντίνος σταρ εξαγρίωσε χιλιάδες οπαδούς στην Καλκούτα
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Ανήλικος ομολόγησε ότι αυτός ξεκίνησε τη φωτιά
Αποκαλύπτει με χιούμορ τις μικρές «τριβές» στο σπίτι λόγω της ασταμάτητης αγάπης του για το ποδόσφαιρο
Στο ματς που τραυματίστηκε, είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά ως βασικός στην Premier League
Ο ΠΑΟΚ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας χάρη στο «χρυσό» γκολ του Μύθου στο 90′
Εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο
Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσα στο paddock, καθώς εκείνη καλύπτει χρόνια το πρωτάθλημα για το DAZN
Αντιμετωπίζει καρκίνο τέταρτου σταδίου στον εγκέφαλο
Στόχος των Ισπανών να διοργανώσουν το καλύτερο τουρνουά όλων των εποχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.