Αθλητισμος

ΜάκΛεμορ: Τι απαντά στις κατηγορίες για βιασμό

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ παραμένει προφυλακισμένος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπεν ΜάκΛεμορ
ΜάκΛεμορ: Τι απαντά στις κατηγορίες για βιασμό © Eurokinissi

ΜάκΛεμορ: Τι απαντά στις κατηγορίες για βιασμό - Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ παραμένει προφυλακισμένος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μπεν ΜάκΛεμορ, που κατηγορείται για βιασμό. Σε αυτήν ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ αναφέρει ότι υπήρξε συναινετική σεξουαλική επαφή με την κοπέλα και ότι έχει συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές προκειμένου «η αλήθεια να λάμψει». 

Υπενθυμίζεται ότι ο παίκτης της Μπρεογκάν αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 50.000 δολαρίων. 

Σε επτά αγώνες με την ΑΕΚ στην Α1 είχε 9.7 πόντους και 3.9 ριμπάουντ ανά 19 λεπτά, ενώ σε 13 αγώνες με τη Μπρέογκαν στο ισπανικό πρωτάθλημα είχε 13.7 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά 25.2 λεπτά.

Η δήλωση του ΜάκΛεμορ αναφέρει τα εξής:

«Οι κατηγορίες που μου αποδόθηκαν στο δικαστήριο αναφέρουν πως υποτίθεται ότι το 2021 είχα σεξουαλική επαφή με μία γυναίκα που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν μπορούσε να συναινέσει σε αυτό.

Δεν κατηγορούμαι ότι χρησιμοποίησα σωματική βία και βίασα κάποια. Αντιθέτως, κατηγορούμαι ότι ενεπλάκην σε σεξουαλική δραστηριότητα με κάποια που υποστηρίζει ότι δεν έδωσε την συναίνεσή της.

Δεν βίασα αυτή την κοπέλα. Δεν είμαι σεξουαλικός κακοποιητής. Ποτέ δεν έχω προσπαθήσει να έχω σεξουαλική σχέση με μία γυναίκα όταν αντιλήφθηκα ότι δεν ενδιαφερόταν για εμένα και δεν ενεργούσε με την θέλησή της.

Οι κατηγορίες πάνε πίσω στον Οκτώβριο του 2021, μία περίοδο που αγωνιζόμουν στο Πόρτλαντ. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αποκαλυφθούν όλα τα γεγονότα. Εκείνη την περίοδο η κατηγορούσα αρχή δεν είχε δώσει στους δικηγόρους μου κάποια αναφορά ή αποδείξεις.

Οι δικηγόροι μου και εγώ συνεργαστήκαμε πλήρως με την έρευνα. Έκανε ό,τι μου ζητήθηκε αμέσως και επαγγελματικά. Ανέφερα ότι με ενδιέφερε να καταθέσω στο δικαστήριο, αλλά μου αρνήθηκαν την δυνατότητα. Όταν οι δικηγόροι μου με ενημέρωσαν για τις κατηγορίες, αμέσως κάναμε τα πλάνα μας για να επιστρέψω στις ΗΠΑ για την πρώτη δίκη και ενημερώσαμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για το πλάνο ταξιδιού μου. Δεν θα μπορούσα να κάνω περισσότερα για να βοηθήσω περισσότερο την διαδικασία.

Η αλήθεια θα λάμψει. Είμαι σίγουρος και θα νικήσουμε και θα καθαρίσω το όνομά μου.

Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη. Σας εκτιμώ όλους και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα εξελιχθεί όπως πρέπει». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ