Αθλητισμος

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την ψηφιακή είσοδο στα γήπεδα

Τι αλλάζει από τις 9 Απριλίου για όποιον αγοράζει εισιτήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψηφιακή είσοδος στα γήπεδα: Ερωτήσεις και απαντήσεις
Ψηφιακή είσοδος στα γήπεδα: Ερωτήσεις και απαντήσεις © ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ψηφιακή είσοδος στα γήπεδα: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το tickets.gov.gr

Διαθέσιμη είναι πλέον η πλατφόρμα tickets.gov.gr και οι φίλαθλοι μπορούν να πληροφορηθούν το πώς θα προσθέσουν το εισιτήριό τους στο Gov.gr. Wallet, πώς θα το ταυτοποιήσουν, καθώς από τις 9 Απριλίου, η επιστροφή στις κερκίδες τόσο για τους αγώνες της Super League 1, όσο και του ελληνικού Κυπέλλου, θα γίνεται ψηφιακά με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα tickets.gov.gr τρία είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθεί ο κάθε φίλαθλος:

Βήμα 1o: Θα αγοράζει το εισιτήριο όπως έκανε μέχρι σήμερα.
Βήμα 2o: Στην συνέχεια μπαίνει στο Gov.gr Wallet, στο Ψηφιακό Πορτοφόλι και πληκτρολογεί ή σκανάρει τον κωδικό του εισιτηρίου. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή τη διαδικασία το εισιτήριο έχει προστεθεί στο ψηφιακό πορτοφόλι.
Βήμα 3o: Ο φίλαθλος επιλέγει το εισιτήριο και εμφανίζεται το QR code ή το barcode, το οποίο θα χρειαστεί για την είσοδο στο γήπεδο.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρίσει τα στοιχεία σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (emep.gov.gr).

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την ψηφιακή είσοδο στα γήπεδα

Στην σελίδα tickets.gov.gr, υπάρχουν και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, διευκρινίζοντας λεπτομέρειες της διαδικασίας

  • Από πότε τίθεται σε ισχύ ο νέος τρόπος εισόδου στα γήπεδα;

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, ο νέος τρόπος εισόδου στα γήπεδα με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet, τίθεται σε ισχύ από τις 09 Απριλίου 2024.

  • Για ποιους αγώνες ισχύει;

Η είσοδος στα γήπεδα με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet θα ισχύει για τους αγώνες της Super League 1, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και για τους διεθνείς αγώνες στους οποίους συμμετέχει ελληνικό αθλητικό σωματείο.

  • Πώς αγοράζω εισιτήριο;

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον τρόπο αγοράς του εισιτηρίου. Η αγορά πραγματοποιείται από τους παρόχους των υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων, με τον οποίο έχει συμβληθεί το αθλητικό σωματείο, το Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών ή η Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία.

  • Τι χρειάζεται να κάνω μετά την αγορά εισιτηρίου;

Ελέγχω ότι έχω στο κινητό μου το Gov.gr Wallet. Σε περίπτωση που δεν έχω κατεβάσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή, θα πρέπει πρώτα να εγγραφώ στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, μέσω του emep.gov.gr. Μόλις ολοκληρώσω την εγγραφή μου, κατεβάζω το Gov.gr Wallet που είναι διαθέσιμο τόσο στο Google Play, όσο και στο App Store. Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://Wallet.gov.gr/.

  • Πώς εισέρχομαι στο Gov.gr Wallet;

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Gov.gr Wallet θα χρειαστείτε:

είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου
είτε τoυς προσωπικούς σας κωδικούς web banking

  • Τι σημαίνει ταυτοποίηση εισιτηρίου;

Ταυτοποίηση εισιτηρίου σημαίνει η αντιστοίχιση ενός μοναδικού κωδικού εισιτηρίου με ένα φυσικό πρόσωπο. Για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της διαδικασίας ταυτοποίησης, αυτή θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, έτσι ώστε να αντλούνται αυτόματα τα πραγματικά στοιχεία του φυσικού προσώπου.

  • Πώς ταυτοποιώ το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet μου;

Αφού κάνετε αγορά εισιτηρίου μέσω ενός πάροχου διάθεσης εισιτηρίων, ανοίγετε την εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιλέγετε στο κεντρικό μενού «Εισιτήρια», στη συνέχεια πατάτε πάνω δεξιά προσθήκη (+) για εισαγωγή νέου εισιτηρίου και εισάγετε τον μοναδικό κωδικό εισιτηρίου που σας έχει σταλεί από τον πάροχο. Κατόπιν, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε με τα αποθηκευμένα βιομετρικά στοιχεία ή το pin που έχετε στην εφαρμογή του Gov.gr Wallet, ώστε να εμφανιστεί το QR Code ή το Barcode, με το οποίο θα εισέλθετε στο γήπεδο.

  • Πώς πραγματοποιείται η είσοδος των ανηλίκων στα γήπεδα;

Α) Ανήλικοι άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς- διαπιστευτήρια TAXISnet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο ΕΜΕπ – emep.gov.gr, θα ακολουθούν την ίδια διαδικασία, όπως και οι ενήλικες για την είσοδό τους στα γήπεδα με το Gov.gr Wallet.

Β) Για την είσοδο ανηλίκων κάτω των 15 ετών, ο έχων την επιμέλεια του ανηλίκου ταυτοποιεί το εισιτήριο και το αποθηκεύει στην εφαρμογή. Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικα, κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου, ο έχων την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη ταυτοποιήσει και αποθηκεύσει το δικό του εισιτήριο στο Gov.gr Wallet.

  • Συνοδεύω ανήλικο άτομο κάτω των 15 ετών, πώς ταυτοποιώ το εισιτήριό του;


Ο ενήλικος που έχει την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε ήδη προβεί σε ταυτοποίηση του δικού σας εισιτηρίου στο Gov.gr Wallet. Κατόπιν λαμβάνετε ειδοποίηση (push notification) στο κινητό σας τηλέφωνο και αφού αποδεχτείτε τη δήλωση περί συνοδείας μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, μπορείτε να αποθηκεύσετε το εισιτήριο του ανηλίκου στο Wallet σας.

  • Μπορώ να μεταβιβάσω το εισιτήριό μου από την εφαρμογή Gov.gr wallet;

Δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής κατόχου εισιτηρίου από το Gov.gr Wallet. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει από τον πάροχο διάθεσης εισιτηρίων.

  • Μπορώ να ακυρώσω το εισιτήριό μου μετά την ταυτοποίηση στο Gov.gr Wallet;

Η ακύρωση του εισιτηρίου μπορεί να γίνει μόνο από τον πάροχο έκδοσής του. Ακολούθως, το εισιτήριο ακυρώνεται αυτόματα και στην εφαρμογή Gov.gr Wallet. Σε περίπτωση ακύρωσης εισιτηρίου συνοδού, αναιρείται αυτόματα και η δήλωση συνοδείας των συνοδευόμενων ανηλίκων.

  • Δεν έχω κωδικούς TAXISnet αλλά είμαι κάτοχος διαβατηρίου, μπορώ να ταυτοποιήσω το εισιτήριό μου στο Gov.gr Wallet;

Αν είστε μόνιμος κάτοικος εξωτερικού με διαβατήριο τρίτης χώρας, μπορείτε να ταυτοποιήσετε το εισιτήριό σας στην εφαρμογή Gov.gr Wallet, ως επισκέπτης. Θα χρειαστείτε τον κωδικό του εισιτηρίου, καθώς και το διαβατήριο, το οποίο θα πρέπει να επιτρέψετε στην εφαρμογή να το αναγνώσει με την χρήση του NFC τσιπ που εμπεριέχει.

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την ταυτοποίηση του εισιτηρίου, μπορείτε να απευθυνθείτε στα ειδικά γραφεία που βρίσκονται εντός των γηπέδων, τα οποία θα σας ταυτοποιήσουν με φυσική παρουσία και θα ενεργοποιήσουν το εισιτήριο σας στην εφαρμογή Gov.gr Wallet.

  • Τι θα γίνει με τα εισιτήρια διαρκείας;

Για τα εισιτήρια διαρκείας θα ισχύει κανονικά ότι ισχύει και για τα απλά εισιτήρια

  • Τι είναι το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας;

Το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ. – emep.gov.gr) είναι το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης της κεντρικής βάσης μοναδικής καταχώρισης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των φυσικών προσώπων, στα οποία έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

  • Πώς εγγράφομαι στο Ε.Μ.Επ.;

Για να εγγραφείτε στο Ε.Μ.Επ. , θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Δηλώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου μέσω της επιλογής «Δήλωση-Επιβεβαίωση Αριθμού Κινητού Τηλεφώνου» και θα λάβετε κωδικό μιας χρήσης με SMS για την επαλήθευση κατοχής του.

Επιβεβαιώστε την κατοχή του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ή παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να επισκεφθείτε ένα Κ.Ε.Π. Εναλλακτικά, αν είστε κάτοικος εξωτερικού, μπορείτε να επισκεφθείτε την οικεία προξενική αρχή.

Συμπληρώστε τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας σας. Θα λάβετε:

κωδικό μιας χρήσης με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό σας για την επιβεβαίωση δήλωσης των στοιχείων σας
σύνδεσμο επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για την επιβεβαίωση του email σας.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου
  • την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).

Ποια στοιχεία θα καταχωρίσω στο Ε.Μ.Επ;

Στο Ε.Μ.Επ., μπορείτε να καταχωρίσετε τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας που σας αφορούν:

α) Αριθμό κινητού τηλεφώνου
β) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
γ) Αριθμό σταθερού τηλεφώνου
δ) Πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής
ε) Πλήρη διεύθυνση επικοινωνίας (αν διαφέρει από τη διεύθυνση διαμονής).

Ποιος μπορεί να καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας του στο Ε.Μ.Επ.;

Στο Ε.Μ.Επ. μπορεί να καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε φυσικό πρόσωπο, στο οποίο έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

-Μπορεί ο ίδιος αριθμός κινητού τηλεφώνου να δηλωθεί στο Ε.Μ.Επ. από δύο ή περισσότερα άτομα;

-Κάθε αριθμός κινητού τηλεφώνου μπορεί να δηλωθεί στο Ε.Μ.Επ. μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο.

Μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας του στο Ε.Μ.Επ. ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος;

Ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας στο Ε.Μ.Επ., εφόσον διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Για πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες αυξημένης ασφάλειας το επιβεβαιωμένο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλωθεί στο Ε.Μ.Επ. χρησιμοποιείται συνδυαστικά με τους κωδικούς TAXISnet, ως δεύτερος παράγοντας ταυτοποίησης.

  • Πώς γίνεται η δήλωση στοιχείων επικοινωνίας στο Ε.Μ.Επ. για ανήλικους;

Η δήλωση στοιχείων επικοινωνίας στο Ε.Μ.Επ. για ανήλικους γίνεται όπως και για τους ενήλικες, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Ε.Μ.Επ. με χρήση των κωδικών TAXISnet και επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου από πιστωτικό ίδρυμα ή πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Σε περίπτωση που η επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω πιστωτικού ιδρύματος ή παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, η καταχώριση αριθμού κινητού τηλεφώνου του ανηλίκου στο Ε.Μ.Επ. μπορεί να γίνει σε Κ.Ε.Π. ή έμμισθη προξενική αρχή κατόπιν αυτοπρόσωπης παρουσίας τόσο του ανηλίκου όσο και του έχοντος την επιμέλειά του με τα ταυτοποιητικά τους έγγραφα και το κινητό τηλέφωνο.

  • Αν είμαι κάτοικος εξωτερικού και κάτοχος ΑΦΜ, μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή του Ε.Μ.Επ. και να καταχωρίσω τα στοιχεία επικοινωνίας μου;


Ναι, η δυνατότητα καταχώρισης στοιχείων επικοινωνίας παρέχεται και στους κατοίκους εξωτερικού στο emep.gov.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ