Αθλητισμος

Σμύρνη και μετά το Diamond League της Ντόχα για τον Μίλτο Τεντόγλου

Έντονο το πρόγραμμα του Έλληνα Ολυμπιονίκη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μίλτος Τεντόγλου: Σμύρνη και μετά το Diamond League της Ντόχα - Έντονο το πρόγραμμα του Έλληνα Ολυμπιονίκη

Το Diamond League της Ντόχα είναι ο επόμενος αγωνιστικός στόχος του Μίλτου Τεντόγλου. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο άλμα εις μήκος και και «χρυσός» στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του και σε λίγες ημέρες αναχωρεί για τη Σμύρνη, μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι και τους υπόλοιπους αθλητές του έμπειρου Βούλγαρου προπονητή.

Μετά το Diamond League της Ντόχα, ο 26χρονος άλτης θα ταξιδέψει στην Κύπρο για το μίτινγκ της Λεμεσού. Και στις δύο διοργανώσεις, ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει τους τίτλους που κατέχει!

Συγκεκριμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε την προετοιμασία του για την Ντόχα, μία εβδομάδα μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκόβης. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους σε λίγες ημέρες αναχωρεί με το υπόλοιπο γκρουπ του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι για την Σμύρνη.

Στην Τουρκία θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες και στην συνέχεια θα ξεκινήσει η αγωνιστική δράση με αρχική κορύφωση το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και στη συνέχεια τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πρώτος αγωνιστικός σταθμός για τον 26χρονο άλτη του μήκους θα γίνει στο Diamond League της Ντόχα (10/5). Στο συγκεκριμένο μίτινγκ το μήκος των ανδρών είχε βγει από το πρόγραμμα την τελευταία δεκαετία. Τελευταία φορά που ήταν ενταγμένο το μήκος ήταν το 2014 όταν νικητής ήταν ο Λούης Τσάτουμας με άλμα στα 8,06 μέτρα.

Όπως είναι λογικό ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιδιώξει να συνεχίσει την ελληνική... κυριαρχία στο Diamond League της Ντόχα. Ο πρωταθλητής του μήκους έχει αγωνιστεί και πάλι στο Κατάρ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε φιλοξενηθεί το 2019 όπου ήταν δέκατος στον τελικό του αγωνίσματος.

Επτά ημέρες μετά (17/5) ο Μίλτος Τεντόγλου θα ταξιδέψει στην Κύπρο όπου θα αγωνιστεί στο μίτινγκ της Λεμεσού. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πάρει μέρος και πέρυσι στον συγκεκριμένο αγώνα όπου πλήθος κόσμου είχε βρεθεί στο Τσίρειο στάδιο για να τον δει από κοντά.

Στα πλάνα του Παγκόσμιου πρωταθλητή ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωτάθλημα της Ρώμης (7-12/6) ίσως προστεθεί και ένας ακόμη αγώνας, αυτός στο Ντεσάου (24/5) της Γερμανίας.