Αθλητισμος

Πικρό «αντίο» στα πέναλτι για την Εθνική Ελλάδος - Εκτός Euro

Eίχε δοκάρι στο 102′ με τον Μαυροπάνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eθνική Ελλάδος: Αποκλείστηκε από την Γεωργία
O Γιώργος Μασούρας © EURO 2024 / TEΛΙΚΟΣ PLAY OFF / ΓΕΩΡΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (EUROKINISSI)

Eθνική Ελλάδος: Αποκλείστηκε από την Γεωργία - Έμεινα εκτός Euro

Η Εθνική Ελλάδος, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις που είχε στην Τιφλίδα, είχε δοκάρι στο 102′ με τον Μαυροπάνο, αλλά λύγισε στην ρωσική ρουλέτα από την Γεωργία με 4-2 (0-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση) και δεν θα βρεθεί στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

Πάρα πολύ νευρικό ήταν το ξεκίνημα του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές και συγκεντρωμένες στο ανασταλτικό κομμάτι. Υπήρχαν δυνατές μονομαχίες στο παιχνίδι. Η Ελλάδα, προσπαθούσε να βρει με μακρινές μπαλιές τον Ιωαννίδη, αλλά η άμυνα της Γεωργίας είχε κλείσει τον έμπειρο φορ. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, ήρθε στο τελείωμα του, στο 45ο λεπτό. Ο Ζιβζιβάτζε εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του απευθείας, ο Βλαχοδήμος εκτινάχθηκε και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, υπήρξε ένταση και σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μαρτσίνιακ απέβαλε με κόκκινη κάρτα, τόσο τον Γιώργο Τζαβέλα (σ.σ. εκτός αποστολής), όσο και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Γεωργίας, Γκιόργκι Λόρια.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο μέρος. Η Ελλάδα είχε την κατοχή μπάλας (60%), είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει κλασική ευκαιρία. Η πρώτη σχετικά καλή στιγμή στην επανάληψη, ήρθε στο 65ο λεπτό. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε την μπάλα εκτός περιοχής προς τον Τσιμίκα, ο οποίος εκτέλεσε με τη μία, αλλά ήταν αρκετά άστοχος και δεν απείλησε τον Μαμαρντασβίλι. Στο 81′ η… γαλανόλευκη εκτέλεσε κόρνερ. Η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μαυροπάνου και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Γεωργίας. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Οι δύο ομάδες, δεν έλυσαν τις διαφορές του στην κανονική διάρκεια, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στο 100′ έγινε η πρώτη τελική στην εστία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Μπακασέτας σούταρε με δύναμη από μακριά, αλλά ο Μαμαρντασβίλι έπεσε στην αριστερή του γωνία και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα η Εθνική στάθηκε άτυχη. Μετά από κόρνερ του Τσιμίκα, ο Μαυροπάνος πήδηξε ψηλότερο απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Γεωργίας. Η Ελλάδα ήταν ανώτερη και σπατάλησε κι άλλη τελική. Αυτή την φορά με τον Ρότα, με την μπάλα να περνά αρκετά άουτ. Η Γεωργία ένα λεπτό αργότερα άγγιξε κι εκείνη το γκολ. Μετά από λάθος του Μαυροπάνου, ο Νταβιτασβίλι σούταρε με την μια και ο Έλληνας τερματοφύλακας απομάκρυνε ενστικτωδώς. Στο 110′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Τσιταϊσβίλι πέρασε από τα αριστερά όποιον βρήκε στο δρόμο του, σούταρε από δύσκολη θέση, αλλά ο Βλαχοδήμος απομάκρυνε με τα πόδια σε κόρνερ. Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Μικαουτάτζε σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας χωρίς να ανησυχήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Κοτσορασβίλι

1-0 Απόκρουση Μαμαρντασβίλι (Μπακασέτας)

2-0 Καϊτασβίλι

2-1 Μασούρας

2-1 Άστοχο πέναλτι Μικαουτάτζε

2-2 Μπουχαλάκης

3-2 Ντβάλι

3-2 Άστοχο πέναλτι Γιακουμάκης

4-2 Κβερβεσκίλι

ΓΚΟΛ: –

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42′ Ζιβζιβάτζε, 51′ Κβιρκβέλια / 6′ Μπάλντοκ, 35′ Χατζηδιάκος, 45′ Μαυροπάνος, 90′ Kωνσταντέλιας, 90’+2′ Ρότα

ΚΟΚΚΙΝΗ: –

ΔΟΚΑΡΙ: – / 102′ Μαυροπάνος

Γεωργία (Σανιόλ):Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια, Κιτεϊσβίλι (104′ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Κακβετάτζε (104′ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (75′ Μικελτάτζε), Κβαρατσχέλια (109′ Κβιλιτάια)

Ελλάδα (Πογιέτ):Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106′ Ρέτσος), Μπάλντοκ (60′ Ρότα), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67′ Σιώπης), Μάνταλος (98′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Πέλκας (61′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας, Ιωαννίδης (91′ Γιακουμάκης).

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ