Αθλητισμος

Γκουστάβο Πογέτ: Ερχόμαστε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε το σύνθημα για τον «τελικό» της Εθνικής με τη Γεωργία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκουστάβο Πογέτ: Ερχόμαστε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δεν υπάρχουν δικαιολογίες
Γκουστάβο Πογέτ: Ερχόμαστε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δεν υπάρχουν δικαιολογίες © ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Εθνική Ελλάδος: Οι δηλώσεις του Πογέτ - Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε το σύνθημα για τον «τελικό» της Εθνικής με τη Γεωργία 

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για όλα όσα πρέπει να κάνει η Εθνική ομάδα προκειμένου να φύγει νικήτρια από την Τιφλίδα και να πάρει εκείνη την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2024.

Οι δηλώσεις του Πογέτ

Για το γεγονός ότι η Γεωργία δεν έχει κερδίσει την Ελλάδα και αν παίζει κάποιον ρόλο:

«Για μένα, όχι γιατί δεν ήμουν εκεί. Μπορείτε να ρωτήσετε τους παίκτες. Για εμένα είναι το πρώτο κόντρα στη Γεωργία. Τους αναλύουμε, ξέρουμε πόσο καλοί είναι. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει». Γκουστάβο Πογέτ

Για το τι περιμένει από τη Γεωργία και για τον Κβαρατσχέλια:

«Δεν θα σας πω τα πλάνα μου. Ξέρουμε την ποιότητα, το στιλ, θα εκπλαγώ εάν ο Σανιόλ αλλάξει κάτι αύριο. Κανονικά δεν αλλάζουμε κάτι στον τελικό. Δεν έχουμε δικαιολογίες, είμαστε σε καλή φόρμα, είναι όλοι διαθέσιμοι. Πρέπει να αποδώσουμε αύριο».

Για το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες έχουν νεαρούς παίκτες, χωρίς εμπειρία σε αυτά τα ματς:

«Είναι ενδιαφέρουσα ερώτηση. Αυτοί οι νέοι παίκτες ξέρουμε πόσο καλοί είναι και στις δύο ομάδες, η δύναμη στο μυαλό θα είναι καθοριστικοί. Έχουμε δουλέψει σκληρά, το ίδιο και στη Γεωργία. Να έχουμε ένα φυσιολογικό παιχνίδι και οι δύο ομάδες θέλουν απεγνωσμένα να προκριθούν στο Euro».

Για την εμπειρία της Ελλάδας στο Euro:

«Κανένας παίκτης μας δεν έχει βρεθεί σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης, εκτός από τον Τζαβέλλα. Δεν νομίζω ότι το 2004 παίζει ρόλο. Δεν μου αρέσει ως προπονητής να πάμε στα πέναλτι, εάν πάμε εκεί, ελπίζουμε να σκοράρουμε και να πιάσει κάποια ο τερματοφύλακας. Πρέπει να τελειώσουμε αύριο, να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε ή στο 90λεπτο, ή στα 120 λεπτά».

Για το πλάνο του και αν θα αλλάξει κάτι για να προκαλέσει έκπληξη στον Σανιόλ:

«Δεν έχει να κάνει με την έκπληξη, νιώθω ότι είναι στιγμή μπορούμε να κάνουμε κάτι. Έχουμε ακόμη μία προπόνηση, έχουμε κάποια πράγματα που αφορούν στους παίκτες. Αφού ολοκληρωθεί η προπόνηση, θα δω ποιοι είναι 100% έτοιμοι, θα παίξουν μονάχα όσοι είναι 100% έτοιμοι».

Για το γεγονός ότι η Γεωργία διψάει γι’ αυτό το ματς και πώς προετοιμάζει το παιχνίδι:
«Συγκεντρωνόμαστε για το τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, τίποτα άλλο. Θα είναι φανταστική η ατμόσφαιρα για τους παίκτες. Λατρεύουμε να παίζουμε εντός έδρας φυσικά. Όλα γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες εκείνη την ώρα».

Για το αν φάνταζε πως ένα παιχνίδι και μόνο θα έκρινε την πορεία:

«Πολλές φορές το ποδόσφαιρο είναι άδικο, σε βάζει σε μία θέση που δεν έχει σημασία τι έκανες τα προηγούμενα δύο χρόνια. Κάποιες φορές παίζεις 37 παιχνίδια και αν δεν κερδίσεις το ένα χάνεις το πρωτάθλημα. Είμαστε περήφανοι που αναπτύχθηκε αυτή η διαδικασία και είμαστε σε αυτό το σημείο.

Ερχόμαστε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχουμε καταφέρει έως τώρα. Πρέπει να είμαστε πολλοί καλοί σε κάθε τομέα, να είμαστε καλοί με την μπάλα, οργανωμένοι στην άμυνα, πρέπει να παίξεις το πλήρες παιχνίδι. Ακόμη και οι μισές ευκαιρίες είναι ευκαιρίες, εάν τις κάνουν γκολ θα είναι θέμα για εμάς, πρέπει να είμαστε ακριβείς σε όλα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ