Αθλητισμος

Αφαιρέθηκαν 4 βαθμοί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ - Για παραβίαση κανονισμών της Premier League

Βυθίζεται στη ζώνη του υποβιβασμού - Τιμωρία με άμεση ισχύ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Premier League: Η Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκε με αφαίρεση 4 βαθμών για παραβίαση κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας - Κίνδυνος υποβιβασμού.
Με αφαίρεση 4 βαθμών τιμωρήθηκε από την Premier League η Νότιγχαμ Φόρεστ © EPA/Peter Powell

Premier League: Η Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκε με αφαίρεση 4 βαθμών για παραβίαση κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας - Κίνδυνος υποβιβασμού.

Με αφαίρεση 4 βαθμών, που τη βυθίζει εντός της ζώνης του υποβιβασμού της Premier League και στη 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τιμωρήθηκε η Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Premier League: Η Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκε με αφαίρεση 4 βαθμών για παραβίαση κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας - Κίνδυνος υποβιβασμού.
Στη 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League η Νότιγχαμ Φόρεστ μετά την αφαίρεση βαθμών © Instagram/Nottingham Forest

Η ανεξάρτητη επιτροπή έριξε βαριά «καμπάνα» στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία κατηγόρησε για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας της λίγκας, λόγω των πολλών μεταγραφών της. 

Με έλεγχο που έγινε στη Νότιγχαμ, διαπιστώθηκε ότι από το καλοκαίρι του 2022, όταν και ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, προχώρησε σε 43 μεταγραφές, υπερβαίνοντας το όριο απωλειών, που αναλογούν σε 61 εκατομμύρια λίρες.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει την ευκαιρία να υποβάλει έφεση για την ποινή και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι και τις 14 Απριλίου.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Η ανακοίνωση της Premier League

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Premier League για την αφαίρεση βαθμών της Νότιγχαμ Φόρεστ:

«Η ανεξάρτητη Επιτροπή εφάρμοσε την άμεση αφαίρεση τεσσάρων βαθμών στη Νότιγχαμ Φόρεστ για παραβίαση των Κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας (PSR) της Premier League για την περίοδο που έληξε τη σεζόν 2022/23.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη Επιτροπή στις 15 Ιανουαρίου, μετά από παραδοχή του συλλόγου ότι είχε παραβιάσει το σχετικό όριο
PSR των 61 εκατομμυρίων λιρών κατά 34,5 εκατομμύρια λίρες. Το όριο ήταν χαμηλότερο από 105 εκατομμύρια λίρες στις δύο σεζόν της περιόδου αξιολόγησης που βρέθηκε στο Πρωτάθλημα EFL. Η υπόθεση εκδικάστηκε σύμφωνα με τους νέους Κανονισμούς της Premier League, οι οποίοι παρέχουν ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα για τις υποθέσεις PSR που θα επιλυθούν την ίδια σεζόν που εκδίδεται η καταγγελία.

Η ανεξάρτητη Επιτροπή καθόρισε την κύρωση μετά από μια διήμερη ακρόαση που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα, όπου ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να αναφέρει λεπτομερώς μια σειρά ελαφρυντικών παραγόντων. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο σύλλογος είχε επιδείξει «εξαιρετική συνεργασία» στις συναλλαγές του με την
Premier League καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Οι επιτροπές είναι ανεξάρτητες από την Premier League και τους συλλόγους μέλη της. Τα μέλη της Επιτροπής διορίστηκαν από τον ανεξάρτητο Πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής της Premier League».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ