Αθλητισμος

Παναθηναϊκός: «Μάχη» τετράδας κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

Στις 21:15 ο αγώνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός © (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Παναθηναϊκός: «Μάχη» τετράδας κόντρα στην Φενέρμπαχτσε - Στις 21:15 ο αγώνας

Tην επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα αναζητά ο Παναθηναϊκός στη «μάχη» με τη Φενερμπαχτσέ, την Παρασκευή (9/2, 21:15), στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις (80-68) για την 25η αγωνιστική. Από ήττα, όμως προέρχεται και η αντίπαλός του Παναθηναϊκού, αφού η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν συνδύασε με ευχάριστες αναμνήσεις την επίσκεψή της στο Μονακό (76-69).

Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων επιστρέφουν πολλοί γνώριμοι και αγαπημένοι των φιλάθλων των «πρασίνων»: Ο Νικ Καλάθης και ο Γιώργος Παπαγιάννης που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως και ο νυν τεχνικός της Φενέρ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι... αναμνήσεις ξαναγυρίζουν και για δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, τους Κώστα Σλούκα και Κώστα Αντετοκούνμπο που έχουν αγωνιστεί στη Φενερμπαχτσέ.

Μάλιστα, ο Νικ Καλάθης χρειάζεται 6 κλεψίματα για να περάσει τον εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, στην πρώτη θέση των «κλεφτών» όλων των εποχών της Euroleague. Φαίνεται δύσκολο να το πετύχει στο ΟΑΚΑ... αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.

Παναθηναϊκός και Φενερμπαχτσέ ισοβαθμούν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 15-10, όπου βρίσκεται και η Μονακό. Η τρίτη θέση (Βίρτους Μπολόνια) απέχει για τις τρεις αυτές ομάδες μόνο μία νίκη και η 2η δύο νίκες (Μπαρτσελόνα). Το διακύβευμα, λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στο ΟΑΚΑ αναμένεται να... πέσουν κορμιά.

Το σίγουρο είναι πως οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν... εκδίκηση για την ήττα, με 83-69, την 3η αγωνιστική στην Κωνσταντινούπολη. Ιδανικά, θα ήθελαν και νίκη με +15... αλλά αυτό δεν φαίνεται εφικτό. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες στην Αθήνα, πριν έλθει η ήττα στο Κάουνας και θα τα δώσουν όλα για το 6-0 στο ΟΑΚΑ.

Το αρνητικό, όμως για τους «πράσινους» είναι πως ο Αταμάν είδες τοςυ Ματίας Λεσόρ και Ιωάννη Παπαπέτρου να χάνουν προπονήσεις λόγω ίωσης, ενώ από την περασμένη Κυριακή, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, δεν προπονήθηκε λόγω κάκωσης στον αντίχειρα του αριστερού χεριού.

Για τη Φενέρ, οι Γιώργος Παπαγιάννης, Τζόναθαν Μότλεϊ και Σερτάκ Σανλί στο «5» σημειώνουν διψήφια νούμερα, ενώ στην περιφέρεια οι Σκότι Ουίλμπεκιν και Νικ Καλάθης θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα και στον Κέντρικ Ναν και την παρέα του, ενώ στην Ελλάδα επιστρέφει και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Στα φορ, ο Γιασικεβίτσιους, βασίζεται στους Αμινέ Νουά, Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβιτς και Ταρίκ Μπιμπέροβιτς.

Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί στην άμυνα, με 78 πόντους μέσο όρο, την ώρα που οι Τούρκοι δέχονται 81,2. Όμως, οι παίκτες του «Σάρας» στην παραγωγικότητα είναι καλύτεροι, με 83,4 έναντι 81,1 των «πρασίνων». Οι βολές αποτελούν... αδυναμία του Παναθηναϊκού, ενώ είναι καλύτερος στον τομέα των κλεψιμάτων από την αντίπαλό του.

Το σημερινό πρόγραμμα της Euroleague

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:15
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Βίρτους (Ιταλία)-Μονακό (Μονακό)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ