Αθλητισμος

Ανοίγουν τα γήπεδα στις 13 Φεβρουαρίου - Από πότε ισχύουν κάμερες και ταυτοπροσωπία

Έτσι θα επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανοίγουν τα γήπεδα στις 13 Φεβρουαρίου - Από πότε ισχύουν κάμερες και ταυτοπροσωπία

Οπαδική βία: Πότε ανοίγουν τα γήπεδα - Τι ισχύει για τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία

Τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας και το άνοιγμα των γηπέδων ανακοινώνουν αυτήν την ώρα ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. 

«Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον. Υπάρχει η ΔΕΑΒ που επιβάλλει πλέον αυστηρές κυρώσεις. Εάν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική. Δεν επηρεάζουμε το πρωτάθλημα, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο, αλλά είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια. Η ποινή είναι συγκεκριμένη σε κάθε περίπτωση και προβλέπεται στο νέο νόμο. Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές», είπε αρχικά ο Γιάννης Βρούτσης.

«Στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία κι από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες. Δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους για την τοποθέτηση καμερών. Από εκεί και πέρα, στις 9 Απριλίου θα γίνει και η νέα μεγάλη αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία των ανθρώπων, για όσους πηγαίνουν στο γήπεδο», πρόσθεσε. 

«Μέχρι σήμερα υπήρχε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά δεν γινόταν έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν μπορούσε να γίνει αυτός ο έλεγχος από την αστυνομία. Η λύση έρχεται από την τεχνολογία και το κινητό μας. Η αγορά του εισιτηρίου θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά θα χρησιμοποιείται πλέον το gov wallet, το οποίο χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατομμύρια Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Οπαδική βία και άνοιγμα γηπέδων - Οι ανακοινώσεις Βρούτση - Παπαστεργίου

Για την εφαρμογή Wallet θα χρειαστούν οι κάτοχοι εισιτηρίου τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου. Ο ενδιαφερόμενος μόλις αγοράσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπαίνει στο gov.gr, θα δίνει τους κωδικούς taxisnet, στη συνέχεια θα «κλειδώνει» το εισιτήριο με έναν συγκεκριμένο αριθμό και θα γίνεται αποστολή στο κινητό τού χρήστη, όπου θα αποθηκεύεται στο Wallet. Πηγαίνοντας στο γήπεδο και έχοντας στο χέρι το κινητό τηλέφωνο θα πλησιάζει στα τουρνικέ, τα οποία θα «διαβάζουν» με ανέπαφη διαδικασία το εισιτήριο και εφόσον είναι σε ισχύ θα επιτρέπεται η είσοδος, ενώ ταυτόχρονα θα καταχωρείται και η πληροφορία για το ποιός μπήκε στο γήπεδο. Στην περίπτωση που θελήσει κάποιος να δώσει το κινητό του σε άλλον, τότε υπάρχουν κάμερες που θα καταγράφουν ποιος μπήκε και με ποιανού κινητό. Σκοπός είναι η ηλεκτρονική ταυτοποίηση να συνδυαστεί και με τις κάμερες που νόμιμα υπάρχουν μέσα στα γήπεδα.

Προβλέπεται ακόμη διαδικασία για την περίπτωση ανηλίκων έως 15 ετών, που θα συνοδεύονται από ενήλικο, αλλά και για ξένους πολίτες με τη χρήση του διαβατηρίου τους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις Βρούτση - Παπαστεργίου για το άνοιγμα των γηπέδων και τους νέους κανόνες για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ