Αθλητισμος

Ιστορική πρόκριση για την Μέιντστοουν της 6ης κατηγορίας στο FA Cup

Η ομάδα με τους ημιεπαγγελματίες παίκτες απέκλεισε την Ίπσουιτς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μέιντστοουν: Ιστορική πρόκριση για την ομάδα της 6ης κατηγορίας στο FA Cup - Η ομάδα με τους ημιεπαγγελματίες παίκτες απέκλεισε την Ίπσουιτς

Η Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ παραμένει στα ουράνια. Η ομάδα της επαρχίας του Κεντ, με τους ημιεπαγγελματίες παίκτες, που αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα (6η κατηγορία της Αγγλίας!), νίκησε μέσα στην έδρα της Ιπσουϊτς με 2-1, στο πλαίσιο του 4ου γύρου του FA Cup, και πήρε την ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η γηπεδούχος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα τη σεζόν 1961-62 και πλέον αγωνίζεται στην Championship (2η κατηγορία της χώρας). Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως η Ιπσουϊτς είναι φέτος στη 2η θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί με αξιώσεις την επιστροφή της στην Premier League!

Οι οπαδοί της Μέιντστοουν συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη επιτυχία, με τον τεχνικό της ομάδας, Τζορτζ Ελοκόμπι, να μιλά για «ένα πραγματικό θαύμα».

Η ομάδα στην επόμενη φάση θα παίξει, και πάλι εκτός έδρς, με την Κόβεντρι ή τη Σέφιλντ Γουένστεϊ, που αγωνίζονται και οι δύο στην Championship, και οι οπαδοί της ελπίζουν σ' ένα ακόμη ποδοσφαιρικό θαύμα.