Αθλητισμος

Όταν ο «Kάιζερ» Μπεκενμπάουερ έπαιζε με σπασμένο χέρι και γινόταν θρύλος

Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όταν ο «Kάιζερ» Μπεκενμπάουερ έπαιζε με σπασμένο χέρι και γινόταν θρύλος
© EPA/WERNER BAUM

Φραντς Μπεκενμπάουερ:Έπαιξε με σπασμένο χέρι

Ανάμεσα στους αγώνες που έχτισαν τον μύθο του Φραντς Μπεκενμπάουερ που έφυγε από την ζωή σήμερα σε ηλικία 78 ετών ήταν και αυτός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970.

Έπαιξε με σπασμένη κλείδα

Ο Μπεκενμπάουερ ήταν ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του καλύτερου αγώνα της διοργάνωσης με την Ιταλία στον ημιτελικό (οι Ιταλοί νίκησαν στον «αγώνα του αιώνα» με 4–3 στην παράταση με γκολ του Τζάνι Ριβέρα). Η εικόνα με τον νεαρό «Κάιζερ» να αγωνίζεται με δεμένη την ωμοπλάτη ανήκει στην κληρονομιά αυτού του αγώνα.  Στο 67ο λεπτό του παιχνιδιού και με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Ιταλίας, ο «Κάιζερ» άρχισε μία από τις γνωστές επελάσεις του, επιχειρώντας να πατήσει στην αντίπαλη άμυνα. Ο Μπούρνιτς, όμως, δεν θα τον αφήσει, ξαπλώνοντάς τον στο έδαφος. Εξάρθρωση ώμου ήταν η διάγνωση του ιατρικού τιμ και αυτό υπό φυσιολογικές συνθήκες θα σήμαινε αποχώρηση και επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Ο Μπεκενμπάουερ όμως αντί να γίνει αλλάγη, έδωσε εντολή να του δέσουν το χέρι και συνέχισε έτσι μέχρι και το 120′, αφού ο ημιτελικός πήγε στην παράταση. Εκεί, οι Ιταλοί πανηγύρισαν τη νίκη και Πήρε ένα από τα σημαντικότερα παράσημα της καριέρας του, αφού έδειξε τι σημαίνει αυταπάρνηση, αγάπη για τη φανέλα και την ομάδα.

Franz BECKENBAUER | FIFA Classic Player

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ