Αθλητισμος

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο αθλητής της χρονιάς για το 2023 σύμφωνα με το TIME

«Είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο αθλητής της χρονιάς για το 2023 σύμφωνα με το TIME «Είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής»
© ΕΡΑ / Juan Ignacio Roncoroni

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο αθλητής της χρονιάς για το 2023 σύμφωνα με το TIME - «Είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής»

Ο Λιονέλ Μέσι ανακηρύχτηκε από το αμερικανικό περιοδικό TIME ως ο καλύτερος αθλητής για το 2023.

Lionel Messi - WORLD CHAMPION - Movie

Ο 36χρονος Αργεντίνος ποδοσφαιριστής το 2022 οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στη κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ το καλοκαίρι του 2023 αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ και στην Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Κάπου εκεί, κέρδισε και την Χρυσή Μπάλα.

Το TIME στο κείμενό του αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Μέσι: «Είναι ο καλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής, αναμφισβήτητα ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ το πιο δημοφιλές παιχνίδι στον κόσμο, ο οποίος πέρυσι οδήγησε την Αργεντινή στην πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες».

Ο Λιονέλ Μέσι  με την Ίντερ Μαϊάμι κατέκτησε το αμερικάνικο Λιγκ Καπ

Στην συνέχεια μιλάει για το ντεμπούτο του στο MLS όπου ο Μέσι κέρδισε το Λιγκ Καπ, αλλά η ομάδα του δεν έφτασε στα πλέι οφ του αμερικάνικου πρωταθλήματος.

«Η αλήθεια είναι ότι, ευτυχώς, είχα αρκετές επιλογές για να συνεχίσω την καριέρα που ήταν ενδιαφέρουσες και έπρεπε να τις αναλύσω και να τις σκεφτώ, ακόμη και να τις ζυγίσω με την οικογένειά μου, πριν πάρω την τελική απόφαση να έρθω στο Μαϊάμι», είπε στο TIME ο Μέσι και συνέχισε:

«Η πρώτη μου επιλογή ήταν να επιστρέψω στη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ήταν δυνατό. Προσπάθησα να επιστρέψω και δεν συνέβη. Είναι επίσης αλήθεια ότι αργότερα σκεφτόμουν πολύ να πάω στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, όπου γνωρίζω τη χώρα και έχουν δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή διοργάνωση που μπορεί να γίνει ένα σημαντικό πρωτάθλημα στο εγγύς μέλλον. Ήταν η Σαουδική Αραβία ή το MLS και οι δύο επιλογές μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ