Αθλητισμος

Με ποια αποτελέσματα προκρίνονται οι ελληνικές ομάδες στο Europa Conference League

Τα δεδομένα για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με ποια αποτελέσματα προκρίνονται οι ελληνικές ομάδες στο Europa Conference League

Europa Conference League: Πώς προκρίνονται οι ελληνικές ομάδες - Τα δεδομένα για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Η πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League ολοκληρώθηκε οι τρεις ελληνικές ομάδες έχασαν κάθε πιθανότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση είτε απευθείας είτε μέσω των play-offs.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τη Μπράιτον με 1-0, ο Ολυμπιακός από την Φράιμπουργκ με 5-0 και ο Παναθηναϊκός με 3-2 από τη Βιγιαρεάλ.

Κάπως έτσι, και οι τρεις βρίσκονται στους 4 βαθμούς στην τρίτη θέση των ομίλων τους και θέλουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα στην 6η και τελευταία αγωνιστική προκειμένου να προκριθούν στα playoffs του Europa Conference League.

Τι ισχύει για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει τέσσερις βαθμούς, την ώρα που Μπράιτον και Μαρσέιγ έχουν περισσότερους, με συνέπεια να δίνει μάχη με τον Άγιαξ για την 3η θέση και τη συνέχεια στα playoffs της φάσης των 16 του Europa Conference League.

Στην έκτη και τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ φιλοξενείται στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα” από τον Άγιαξ.

Εκεί τα δεδομένα είναι απλά και σταθερά:

  • Με νίκη, η ΑΕΚ πάει στους 7 βαθμούς και προκρίνεται
  • Με ισοπαλία, πάει στους 5 βαθμούς έναντι 3 του Άγιαξ και προκρίνεται και πάλι.
  • Με ήττα, όμως, ο Άγιαξ την προσπερνάει για πρώτη φορά στη βαθμολογία και την αφήνει οριστικά στην 4η θέση κι εκτός Ευρώπης.

Τι ισχύει για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός διασύρθηκε στην Γερμανία με 5-0 από τη Φράιμπουργκ στην 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Europa League, με συνέπεια να μην μπορεί να συνεχίσει στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες έχουν, πλέον, μονόδρομο την τρίτη θέση και την πρόκριση για το Europa Conference League. Αυτή η θέση θα κριθεί στον αγώνα κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (14/12, 22:00).

Οι Σέρβοι ηττήθηκαν εντός έδρας με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ και παρέμειναν τελευταίοι με έναν μόλις βαθμό.

Δεδομένων των συνθηκών, ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στο Europa Conference League με τρία αποτελέσματα.

  • Φυσικά με νίκη, ο Ολυμπιακός πάει στους 6 βαθμούς και προκρίνεται σαν τρίτος στο Europa Conference League.
  • Ίδια κατάληξη θα έχει και σε περίπτωση ισοπαλίας, αφού οι Πειραιώτες θα πάνε στους 5 βαθμούς και οι Σέρβοι στους 2.
  • Σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» ηττηθούν στο Φάληρο σε δύο εβδομάδες η Μπάτσκα Τόπολα τον προσπερνάει στη βαθμολογία κι έτσι θα πάρει αυτή το "εισιτήριο" για τη συνέχεια και ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί ως 4ος του ομίλου.

Τι ισχύει για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε αργά στην Ισπανία και ηττήθηκε με 3-2 από τη Βιγιαρεάλ σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά μπορούσε να «χτυπήσει».

Ρεν και Βιγιαρεάλ θα τερματίσουν από πάνω του αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στα playoffs για τη φάση των 16 του Europa Conference League.

Η Μακάμπι Χάιφα, με την οποία θα «παίξει» το εισιτήριο της πρόκρισης έχει μόλις έναν βαθμό αλλά δύο παιχνίδια να δώσει αφού την επόμενη Τετάρτη αντιμετωπίζει τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία σε εξ αναβολής παιχνίδι.

Αυτό περιπλέκει τα δεδομένα αφού ο Παναθηναϊκός δεν θα ξέρει από τώρα αν του αρκεί η ισοπαλία στο παιχνίδι του “Απόστολος Νικολαΐδης” την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Σίγουρα του αρκεί η νίκη. Γιατί ακόμα κι αν πάρει το τρίποντο κόντρα στη Βιγιαρεάλ η Μακάμπι Χάιφα, εκείνος θα έχει 7 ενώ οι Ισραηλινοί 4 βαθμούς.

Σε περίπτωση ισοπαλίας την τελευταία αγωνιστική, τότε το «τριφύλλι» θα συνεχίσει στην Ευρώπη αν η Μακάμπι δεν νικήσει στην Ισπανία.

Βέβαια, σε περίπτωση ισοπαλίας στη Λεωφόρο και νίκης των Ισραηλινών στο «Θεράμικα», τότε Παναθηναϊκός και Μακάμπι θα είναι ισόβαθμοι και με δύο ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το επόμενο κριτήριο που θα τους διαχωρίσει είναι η καλύτερη διαφορά τερμάτων, στην οποία αυτήν τη στιγμή υπερτερεί κατά πολύ η ελληνική ομάδα (-3 έναντι -7 της Μακάμπι).

Φυσικά, αν η Μακάμπι επικρατήσει στην Αθήνα, τότε συνεχίζει εκείνη στο Europa Conference League, χωρίς να έχει σημασία τι θα συμβεί στην Ισπανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ