Αθλητισμος

Εισαγγελική έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στον Άρειο Πάγο ο Γιάννης Αλαφούζος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάλα ποδοσφαίρου
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Έρευνα για διαφθορά στο ποδόσφαιρο διατάχθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Οικονόμου

Eισαγγελική έρευνα για τα φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για παράνομες πρακτικές που ισχύουν διατάχθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Οικονόμου, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα εποπτείας στον αθλητικό χώρο.

Η έρευνα που θα ανατεθεί σε αρμόδιο εισαγγελέα για τα αθλητικά (εισαγγελέα Πρωτοδικών) δρομολογήθηκε με αφορμή όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξή του στο BBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνέντευξη Αλαφούζου προκάλεσε αντίδραση από την πλευρά του αντεισαγγελέα κ. Οικονόμου, όταν έλαβε γνώση του περιεχομένου της.

Εν συνεχεία, κάλεσε σε άτυπη συνάντηση τον κ. Αλαφούζο για το περιεχόμενο της συνέντευξής του και έπειτα ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος διενεργεί έρευνα από καιρό για τα κακώς κείμενα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, διέταξε έρευνα.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής που θα διενεργηθεί από εισαγγελέα πρωτοδικών αρμόδιο για τα αθλητικά, θα κληθούν σε κατάθεση ο κ. Αλαφούζος και άλλα πρόσωπα τα οποία θα κριθούν απαραίτητα από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ