Αθλητισμος

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Από την τραγωδία στα Τέμπη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής και εξασφάλισε τη συμμετοχή της

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμμανουέλα Κατζουράκη: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής για την Ελληνίδα αθλήτρια - Εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Εμμανουέλα Κατζουράκη κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 © Instagram/Emma Katzouraki

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής για την Ελληνίδα αθλήτρια - Εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ανάμεσα στους 350 περίπου επιβάτες της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο, στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν και η πρωταθλήτρια της σκοποβολής Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Σήμερα, ανέβηκε στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σκοποβολής και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. 

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιτ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής, δύο μήνες μετά τη δεύτερη θέση στους Ευρωπαϊκούς αγώνες. 

Έτσι, έγινε η δεύτερη Ελληνίδα που ανεβαίνει στο βάθρο της διοργάνωσης στο Μπακού, μετά την Άννα Κορακάκη, που χθες κέρδισε το ασημένιο στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι.

Στον τελικό, η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο με 43 εύστοχες βολές στις 50. Η Ντάνκα Μπαρτέκοβα κέρδισε το χρυσό, επικρατώντας της Ντάνια Τζο Βίτζι, που κέρδισε το ασημένιο.  

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Το σοκ της τραγωδίας στα Τέμπη και το ταξίδι με την Εθνική

Η Κατζουράκη βρισκόταν στα πίσω βαγόνια κατά τη στιγμή της μοιραίας πρόσκρουσης, καθώς ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει φαρμακευτική, κάνοντας παράλληλα πρωταθλητισμό.

Από την πρόσκρουση γλίτωσε με ένα διάστρεμμα, ωστόσο το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν το σοκ της τραγωδίας. Για ημέρες ήταν σχεδόν αμίλητη και προκειμένου να ξεφύγει από την όλη κατάσταση και το σφυροκόπημα πληροφοριών από τα ΜΜΕ, αποφάσισε λίγες ημέρες μετά να ταξιδέψει με την εθνική ομάδα στην Ντόχα, για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Δεν είναι καλά. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Επέλεξε να αγωνιστεί και όχι να καθίσει σπίτι της. Της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να κάνει ό,τι νιώθει εκείνη καλύτερο. Δεν μιλάει καθόλου, επέλεξε να μείνει σιωπηλή, το περνάει μόνη της. Δεν μπορούμε να την πιέσουμε. Μακάρι να το ξεπεράσει γρήγορα, όσο δυνατόν είναι αυτό», έλεγε τότε στην ΕΡΤ3 ο προπονητής της Εμμανουέλας Κατζουράκη, κ. Σαλαβαντάκης.

«Σίγουρα είναι αγωνίστρια. Ήθελε να είναι μαζί μας, από το να κάτσει σπίτι. Ελπίζω να της κάνει καλό. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, με ενδιαφέρει η ψυχική της ηρεμία. Θα είμαστε δίπλα της. Πάμε για τους αγώνες με μισή καρδιά όλοι μας», είχε προσθέσει ο προπονητής της.

Χάλκινη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Εμμα Κατζουράκη

Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για μια μεγάλη αγωνίστρια

Όντως, αποδείχθηκε πως είναι μεγάλη αγωνίστρια. Πέντε μήνες μετά, μέσα στην καρδιά του Αυγούστου, η Κατζουράκη έπρεπε να αφήσει όλη αυτή την ιστορία πίσω της και να συγκεντρωθεί σε έναν στόχο για τον οποίο δούλευε για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που παράλληλα θα της έδινε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάτι που κατάφερε από τον προκριματικό κιόλας, αφού σημείωσε την κορυφαία επίδοση.

Από τις άλλες πέντε φιναλίστ του τελικού, οι τρεις ήταν Αμερικανίδες (δύο από κάθε χώρα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παρίσι το 2024 και οι ΗΠΑ είχαν ήδη πάρει τα δικά τους εισιτήρια από άλλη διοργάνωση) και συνολικά δίνονταν 4 εισιτήρια.

Στον τελικό, έχοντας απελευθερωθεί από αυτό το άγχος, κατάφερε να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο στην κατηγορία του σκιτ για την Ελλάδα, στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η 22χρονη Εμμανουέλα Κατζουράκη μετρούσε δύο μετάλλια (ένα αργυρό και ένα χάλκινο) σε αγώνα για τη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το σημερινό στο Μπακού (18/8) ήταν το πιο γλυκό, αφού συνοδεύτηκε από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, την ίδια χρονιά που έζησε την πιο φρικιαστική στιγμή της ζωής της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ