Αθλητισμος

Ξανά στην κορυφή της Ευρώπης οι γυναίκες της Μπαρτσελόνα

Νίκη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με 3-2 επί της Βόλφσμπουργκ μετά από φοβερή ανατροπή

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-2 της Βόλφσμπουργκ με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο - Τα highlights του τελικού.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών μετά από μια αξέχαστη νίκη με 3-2 επί της Βόλφσμπουργκ, στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Philips Stadion της Ολλανδίας.

Η ισπανική ομάδα είχε να σκαρφαλώσει βουνό μετά το τρομερό πρώτο ημίχρονο της αντιπάλου της, που τη βρήκε να μπαίνει στο ημίχρονο με 2-0.

Οι παίκτριες των μπλαουγκράνα δέχθηκαν γκολ μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν η επιθετικός της Βόλφσμπουργκ Έυα Παγιόρ έκλεψε τη μπάλα από τη Λούσι Μπρονζ για να σουτάρει εύστοχα στη γωνία των δικτύων.

Η γερμανική ομάδα διπλασίασε το προβάδισμά της στο 37ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά της Γερμανίδας διεθνούς Αλεξάντρα Ποπ, η οποία αγωνιζόταν για τέταρτη φορά σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Πατρίσια Γκουιχάρο πυροδότησε το εκπληκτικό comeback με δύο γκολ σε τρία λεπτά (48, 50) στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την επιστροφή της στο 70ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη την αμυντική αβεβαιότητα της Βόλφσμπουργκ.

Μετά από αναστάτωση στην περιοχή του πέναλτι, η μπάλα έφτασε τελικά στην πρώην επιθετικό της Βόλφσμπουργκ Φριντολίνα Ρόλφο, η οποία «πυροβόλησε» στη μακρινή γωνία.

Νέος θρίαμβος για τη Μπαρτσελόνα μετά τη στέψη του 2021

Είναι ο δεύτερος τίτλος του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών της Μπαρτσελόνα, και ο δεύτερος μέσα σε τρία χρόνια, μετά τον θρίαμβό της το 2021.

Η Ρόλφο, η οποία εντάχθηκε στη Μπαρτσελόνα από τη Βόλφσμπουργκ το καλοκαίρι του 2021, δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Πέτυχαν δύο γκολ από τις δύο ευκαιρίες τους, αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε αυτό που κάναμε και το κάναμε».

(Με πληροφορίες του The Athletic)