Αθλητισμος

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: Αθλήτριες της Βραζιλίας και της Ελλάδας στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν

Αποθέωση της ευγενούς άμιλλας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στο Φάληρο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εικόνες αθλητικού πνεύματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στο Φάληρο - Βραζιλιάνες και Ελληνίδες βοήθησαν τις συναθλήτριές τους από το Αζερμπαϊτζάν.

Μια εικόνα που συμπυκνώνει τα σημαντικότερα ιδεώδη του αθλητισμού κατέγραψε η κάμερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Φάληρο.

Ευγενής άμιλλα, σεβασμός, αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, σε «μια εικόνα, χίλιες λέξεις».

Η Ειρήνη Αϊνδηλή, αντιπρόεδρος της γυμναστικής ομοσπονδίας (ΕΓΟ) και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής ρυθμικής ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία από τον τελικό του ανσάμπλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στο Φάληρο.

Όπως ανέφερε, η ομάδα της Βραζιλίας δήλωσε τραυματισμό αθλήτριας και έτσι τη θέση της πήρε το Αζερμπαϊτζάν.

Οι αθλήτριες ενημερώθηκαν ότι θα αγωνιστούν λιγότερο από μισή ώρα πριν. Καθώς δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως τα κορμάκια, τα παπούτσια και τα όργανά τους, οι προπονήτριες ζήτησαν από την ομάδα της Βραζιλίας να τους δώσει τα δικά τους.

Οι αθλήτριες της Βραζιλίας όχι απλώς δέχθηκαν με χαρά, αλλά και βοήθησαν τις συναθλήτριές τους να βάλουν τα κορμάκια και τα παπούτσια τους.

Ενώ η Εθνική μας ομάδα παραχώρησε τη δική της ώρα στις αθλήτριες του Αζερμπαϊτζάν, ώστε να κάνουν ένα πέρασμα στο ταπί προκειμένου στη συνέχεια να αγωνιστούν.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Ειρήνης Αϊνδηλή:

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις…

Αυτός είναι ο αθλητισμός…

Και γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν..

Στον τελικό του ensemble στις 3 κορδέλες και 2 μπάλες η ομάδα της Βραζιλίας δήλωσε τραυματισμό αθλήτριας και έτσι την θέση της πήρε το Αζερμπαιτζαν οι οποίες ενημερώθηκαν 20 λεπτά πριν αγωνιστούν.

Δεν είχαν κορμάκια, όργανα μαζί τους, παπουτσάκια και μέσα σε ένα πανικό και μαζί με τις προπονητριες του Aζερμπαϊτζάν ζητήσαμε από την ομάδα της Βραζιλίας να δώσει τα όργανα της και τα κορμάκια της καθώς και τα παπουτσάκια της… και όχι απλά το έκαναν…

Οι αθλήτριες της Βραζιλίας κούμπωναν τα κορμάκια των αθλητριών του Αζερμπαιτζαν δένανε τα παπουτσάκια….

Χωρίς προθέρμανση και μόλις πιάσανε όργανα η ομάδα της Ελλάδας παραχώρησε την ώρα τους να κάνουν ένα πέρασμα στο ταπι και μετά στήθηκαν κι αγωνίστηκαν…

Τρεις χώρες μαζί για να βοηθήσουν μια αντίπαλο τους…

Αυτός είναι ο αθλητισμός…

Αυτή είναι η ευγενής άμιλλα…»