Αθλητισμος

Ναυαγοσώστης «δάμασε» το μεγαλύτερο κύμα του κόσμου στην Χαβάη (βίντεο)

O διαγωνισμός γίνεται εφόσον τα κύματα φτάνουν τουλάχιστον τα 10 μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eddie Aikau surf contest: local lifeguard beats world’s best big wave surfers to take title
© Unsplash

Σέρφινγκ: Ναυαγώστης νικητής σε μεγάλο διαγωγισμό στην Χαβάη 

Ο ναυαγοσώστης Λουκ Σεπαρντσον απέκλεισε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του σέρφινγκ για να πάρει τη νίκη στο διάσημο Eddie Aikau Big Wave Invitational στη Χαβάη.

Ο Σέπαρντσον χρειάστηκε να πάρει άδεια από το αφεντικό του για να πάρει χρόνο από την καθημερινή του δουλειά για να διαγωνιστεί στην άπιαστη διοργάνωση, η οποία ρίχνει επαγγελματίες και ντόπιους σέρφερ μαζί σε τεράστια κύματα και αυτή την εβδομάδα διεξήχθη για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. Ο διαγωνισμός, γνωστός απλά ως The Eddie, διεξάγεται μόνο όταν τα κύματα στον κόλπο Waimea Bay φτάνουν σταθερά τα 30 πόδια (10 μέτρα) ή και μεγαλύτερα.

Ο Τζον Τζον Φλόρενς, ο δύο φορές πρωταθλητής του WSL, κέρδισε την τελευταία διοργάνωση το 2016 και έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει ο πρώτος πρωταθλητής δύο φορές, αλλά τελικά έχασε από τον Σέπαρντσον.

Ο νικητής ξύπνησε μνήμες από τον άνθρωπο από τον οποίο πήρε το όνομά του η διοργάνωση: Το The Eddie διεξάγεται προς τιμήν του αείμνηστου Έντι Άικαου ο οποίος όπως και ο Σέπαρντσον ήταν Χαβανέζος σέρφερ και ναυαγοσώστης.

Ο Άικαου έσωσε περισσότερους από 500 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού το 1978 μεταξύ Χαβάης και Ταϊτής, το κανό στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε. Ο Άικαου απομακρύνθηκε με τη σανίδα του σερφ για να σημάνει συναγερμό και το υπόλοιπο πλήρωμα διασώθηκε αργότερα. Όμως ο Άικαου εξαφανίστηκε και το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ