Αθλητισμος

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλα για τις ρατσιστικές επιθέσεις στο σχολείο: «Με έδερναν και μου πέταγαν μπανάνες»

H αποκαλυπτική συνέντευξη για τα μαθητικά του χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton © EPA/VALDRIN XHEMAJ

 Λιούις Χάμιλτον: Αποκαλύπτει ρατσιστική επίθεση στο σχολείο – «Με έδερναν και μου πέταγαν μπανάνες»

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε ότι του πέταγαν μπανάνες και γινόταν τακτικά θύμα ρατσιστικής κακοποίησης στο σχολείο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα μαθητικά του χρόνια ήταν «ίσως το πιο τραυματικό και πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής μου».

Ο Χάμιλτον είπε: «Ήδη δεχόμουν bullying σε ηλικία έξι ετών. Στο συγκεκριμένο σχολείο, ήμουν ένα από τα τρία έγχρωμα παιδιά και απλώς κάποια μεγαλύτερα, πιο δυνατά, παιδιά με εκφόβιζαν σπρώχνοντάς με, με πετούσαν κάτω πολλές φορές».

Μιλώντας στο «podcast On Purpose», ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 περιέγραψε μια σειρά από ρατσιστικά υβριστικούς όρους που του αναφέρονταν στο σχολείο.

«Στο σχολείο μου [δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης] ήμασταν έξι ή επτά μαύρα παιδιά από 1.200 παιδιά και τρία από εμάς βρίσκονταν έξω από το γραφείο του διευθυντή όλη την ώρα. Ένιωθα πραγματικά ότι το σύστημα ήταν εναντίον μου και «κολυμπούσα» αντίθετα. Υπήρχαν πολλά πράγματα που καταπίεζα μέσα μου. Δεν ένιωθα ότι μπορούσα να πάω σπίτι και να πω στους γονείς μου ότι αυτά τα παιδιά συνέχισαν να με αποκαλούν [ρατσιστικούς όρους], ή ότι δεχόμουν bullying ή ξυλοδαρμό στο σχολείο σήμερα. Δεν ήθελα ο μπαμπάς μου να πιστεύει ότι δεν είμαι δυνατός», ανέφερε ο πολυπρωταθλητής της F1. 

Τα τελευταία χρόνια, ο Χάμιλτον έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την αύξηση της διαφορετικότητας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δημιούργησε μια επιτροπή για να μελετήσει γιατί οι εθνικές μειονότητες υποεκπροσωπούνται στο άθλημα, ίδρυσε την εκστρατεία του Mission 44 για να εξετάσει τρόπους υποστήριξης των νέων από υποεξυπηρετούμενα περιβάλλοντα και συνεργάζεται με τη Mercedes για την ενθάρρυνση της διαφορετικότητας στην ομάδα τους και στην F1.

Πηγή: BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ