Αθλητισμος

Πέθανε ο Ντέιβιντ Γκολντ συμπρόεδρος της Γουέστ Χαμ και άλλοτε ιδιοκτήτης περιοδικών για ενήλικες

Mετά από σύντομη ασθένεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γουέστ Χάμ: Πέθανε ο Ντέιβιντ Γκολντ συμπρόεδρος της ομάδας του Λονδίνου

Η Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τον θάνατο του συμπροέδρου Ντέιβιντ Γκολντ, σε ηλικία 86 ετών. O Γκόλντ με τον Ντέβιντ Σάλιβαν αγόρασαν το 50% των μετοχών του συλλόγου το 2010.

Διά βίου οπαδός του συλλόγου, βοήθησε στην επίβλεψη της σταθερότητας της Premier League την τελευταία δεκαετία, με συμμετοχή στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετακόμιση από την έδρα της ομάδας στο Upton Park στο London Stadium το 2016.

O Γκολντ συνιδιοκτήτης (μαζί με τον αδελφό του) της εταιρείας περιοδικών ενηλίκων Gold Star Publications (GSP), συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων εκτύπωσης και διανομής, καθώς και μιας σειράς τίτλων – των Rustler και Raider. Ο ίδιος και ο αδελφός του πούλησαν την εταιρεία τους τον Νοέμβριο του 2006. 

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Γουέστ Χαμ αναφέρεται: «Με βαθιά θλίψη η West Ham United FC επιβεβαιώνει ότι ο αγαπημένος μας συμπρόεδρος Ντέιβιντ Γκολντ απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης μετά από σύντομη ασθένεια. Ο Ντέιβιντ Γκολντ, 86 ετών, πέθανε ειρηνικά έχοντας στο πλευρό του τις αφοσιωμένες κόρες του, Ζακλίν και Βανέσα, και την αρραβωνιαστικιά του Λέσλι».

Ο συμπρόεδρος Ντέιβιντ Σάλιβαν σχολίασε επίσης, αναφέροντας: «Ο Γκολντ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Εκ μέρους όλων στην ποδοσφαιρική ομάδα, με βαθιά θλίψη και βαριά καρδιά θρηνούμε τον θάνατο του συναδέλφου και φίλου μας».