Αθλητισμος

Η Βραζιλία λέει αντίο στον Πελέ - Δείτε live

Τριήμερο εθνικό πένθος για τον «Βασιλιά του ποδοσφαίρου»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Βραζιλία λέει αντίο στον Πελέ - Δείτε live
© EPA/GUILHERME DIONIZIO

Πελέ: Σε λαϊκο προσκύνημα η σορός του - Σήμερα η ιδιωτική ταφή του

Το τελευταίο αντίο στον θρύλο του ποδοσφαίρου, Πελέ, λέει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, με τη Βραζιλία να αποχαιρετά έναν εθνικό της ήρωα. Η σορός του Βραζιλιάνου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τη Δευτέρα στο γήπεδο της Σάντος και θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 9 το πρωί (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια η νεκρική πομπή θα ταξιδέψει στους δρόμους της Σάντος, θα περάσει από το σπίτι της μητέρας του, Δόνα Σελέστε, και θα καταλήξει στο Νεκροταφείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης, όπου θα τελεστεί ιδιωτική ταφή στις 10 το πρωί (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας).

DIRECTO: Velatorio de Pelé en la ciudad de Santos

Στις κερκίδες του γηπέδου έχουν τοποθετηθεί τρεις γιγαντιαίες σημαίες και γράφουν: «Ζήτω ο βασιλιάς» και «Πελέ 82 χρόνια». Σε άλλη σημαία υπάρχει η φωτογραφία του Πελέ με τον αριθμό 10.

Ανάμεσα σε εκείνους που αναμένεται να παρευρεθούν στην κηδεία του Πελέ, θα είναι ο πρόσφατα ορκισμένος Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο Αντιπρόεδρος Τζεράλντο Αλκμίν –μακροχρόνιος υποστηρικτής της Σάντος– και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στο αεροδρόμιο Congonhas στο Σάο Πάολο, εν αναμονή της άφιξης αθλητών, πολιτικών και άλλων προσωπικοτήτων που σχεδιάζουν να παραστούν στην κηδεία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Folha» του Σαο Πάολο.

Από την πλευρά της η στρατιωτική αστυνομία της πολιτείας του Σάο Πάολο ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ετοίμασε μια ειδική επιχείρηση που ονομάζεται «Επιχείρηση Βασιλιάς Πελέ» για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, τον οποίο αντικατέστησε σήμερα ο Λούλα Ντα Σίλβα, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

«Φτάσαμε σπίτι» έγραψε ο Έντσον Νασιμέντο, όταν έφτασε το φέρετρο στο γήπεδο της Σάντος, έχοντας το ένα χέρι του επάνω στο φέρετρο του πατέρα του ο γιος του Πελέ και συγκίνησε.

pele

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ