Αθλητισμος

Πέθανε στα 53 του χρόνια ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Πάλεψε με τη λευχαιμία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε στα 53 του χρόνια ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς
© EPA/PAOLO MAGNI

Πέθανε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς σε ηλικία 53 ετών μετά από χρόνια μάχη με τη λευχαιμία - Η ανακοίνωση της οικογένειας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 χρόνων ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, μετά από χρόνια μάχη με τη λευχαιμία. Ο προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής είχε νικήσει την ασθένεια στο παρελθόν.

«Η σύζυγός του, Αριάνα, με τα παιδιά τους Βικτόρια, Βιργκίνια, Μίροσλαβ, Ντούσαν και Νίκολας, η εγγονή του, Βιολάντε, η μητέρα του, Βικιόριζα, και ο αδερφός του, Ντράζεν, γνωστοποιούν με θλίψη τον άδικο και πρόωρο θάνατο του υποδειγματικού συζύγου πατέρα, γιου και αδερφού τους, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Ένας μοναδικός επαγγελματίας και άνθρωπος, διαθέσιμος και καλός με όλους. Πολέμησε θαραλλέα απέναντι σε μία φρικτή ασθένεια. Ευχαριστούμε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που τον παρακολουθούσαν αυτά τα χρόνια, με αγάπη και σεβασμό, ιδιαίτερα την γιατρό Φραντσέσκα Μπονιφάτσι, τον γιατρό Αντόνιο Κούρτι, τον καθηγητή Αλεσάντρο Ραμπάλντι και τον γιατρό Λούκα Μαρκέτι.

Ο Σίνισα θα παραμείνει για πάντα μαζί μας. Ζωντανός με όλη την αγάπη που μας έχει χαρίσει», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του.

Στις 29 Οκτωβρίου 2019 έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών στο Sant’Orsola της Μπολόνια, στις 22 Νοεμβρίου παραιτήθηκε από τον πάγκο της Μπολόνια, στις αρχές του 2022 η ασθένειά τον «χτύπησε» και πάλι.

Ποιος ήταν ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς 

Στα ευρωπαϊκά γήπεδα έκανε μια σπουδαία καριέρα με τη φανέλα της Ρόμα, της Σαμπντόρια, της Λάτσιο και της Ίντερ. Στις αρχές της νέας χιλιετίας, θεωρήθηκε από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο, με φοβερό αριστερό πόδι.

Ο Σέρβος τεχνικός άρχισε την προπονητική καριέρα του το 2006 ως βοηθός προπονητής του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Ίντερ όπου έμεινε για μία διετία ενώ στη συνέχεια εργάστηκε κατά σειρά σε Μπολόνια, Κατάνια, Φιορεντίνα, εθνική Σερβίας, Σαμπντόρια, Μίλαν, Τορίνο και Μπολόνια που αποτέλεσε τον τελευταίο προπονητικό σταθμό της καριέρας του.

Πριν από τρία χρόνια είχε δηλώσει πως γεννήθηκε δύο φορές, μία το 1969 και μία το 2019, όταν και ξεπέρασε τη μάχη με τον καρκίνο για πρώτη φορά. Μέχρι τη στιγμή που τον περασμένο Μάρτιο η επάρατη νόσος ξανά βρέθηκε στον δρόμο του.

Γεννήθηκε το 1969, και μέχρι το 1991 ήταν ήρωας. Στη συνέχεια έγινε από τα πλέον μισητά πρόσωπα της Κροατίας. Η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, ο πόλεμος στην Κροατία, όπου καταστράφηκε και το πατρικό του σπίτι, στο Βούκοβαρ, τον έφεραν αντιμέτωπο με πολλές επικρίσεις, όταν ο ίδιος επέλεξε να αγωνιστεί για την Εθνική Γιουγκοσλαβίας και όχι την «Χρβάτσκα», σε ηλικία 22 ετών. Ο ίδιος για πολλά χρόνια δεν μπορούσε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Siniša Mihajlović | Best Serie A Goals | Throwback | Serie A

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ